Lahti Pride peruuntuu keväältä 2020 - siirretään keväälle 2021

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren

Lahti Pride kertoo sunnuntaina julkaisemassaan tiedotteessa, että tapahtuma jää koronaviruksen vuoksi väliin keväältä 2020. Tapahtumaa siirretään vuodella. Uusi ajankohta on 17.-23.5.2021.

Tiedotteessa todetaan AVI:n kieltäneen yli 500 hengen suurtapahtumien järjestämisen tartuntatautilain nojalla, mikä vaikuttaa myös Suomen Pride-tapahtumiin.

- Tehdäksemme oman osamme koronaviruksen leviämisen estämisessä siirrämme toukokuulle suunnitellun Lahti Pride -tapahtuman vuodella eteenpäin. Lahti Pride 2021 -tapahtumaa vietetään 17.-23.5.2021. Haluamme päätöksen myötä pitää huolta teistä kaikista ja ehkäistä osaltamme terveydenhuollon kuormittumista, Lahti Pride -tuottaja Miiro Pyysing kommentoi.

Vuoden 2021 Lahti Priden teema on "Rakkautta kaiken ikää". Ohjelmiston tavoitteena on luoda sukupolvien välistä keskustelua.

Lahti Pride kertoo olevansa kaikille avoin ihmisoikeustapahtuma, jonka Lahden SETA ry järjestää vuosittain. Ensimmäistä Lahti Pride -tapahtumaa vietettiin vuonna 2014 ja yhtä välivuotta lukuun ottamatta tapahtuma on tuonut vuosittain Lahteen kulkueen, tori- ja puistojuhlan, koulutuksia, bileitä, taide- ja kulttuuritapahtumia ja erilaisia vertaistapaamisia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Vuonna 2019 Lahti Pride piti sisällään 17 erilaista tapahtumaa ja kulkueessa marssi noin 400 ihmistä. Myös sateenkaariliputus antoi vahvan viestin siitä, että Lahdessa jokainen saa olla sellainen kuin on. Pride-tapahtuma on äärimmäisen tärkeä osa päijäthämäläistä sateenkaarikulttuuria ja sen siirtäminen on todella harmillista, mutta tässä tilanteessa emme voi muuta, Lahden SETA ry:n puheenjohtaja Aako Norojärvi kertoo.

Lahden SETA ry kuvaa itseään ihmisoikeus- ja palvelujärjestöksi, jonka tavoitteena on edistää seksuaalista ja sukupuolista tasa-arvoa ja pyrkiä ehkäisemään seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuolen ilmentymiseen liittyviä ennakkoluuloja ja syrjintää. Pride-tapahtuman lisäksi Lahden SETA ry:n toimintaan kuuluvat monenlainen ryhmätoiminta, koulutukset, tapahtumat ja bileet sekä kannanotot paikallisiin päivänpolttaviin asioihin.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!