Kesän 2020 Lappeenranta Pride -tapahtuman kulkue ja piknik peruttu

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
Ensimmäinen Lappeenranta Pride järjestettiin kesällä 2019 (kuva: Mikko Kivinen)

Kesän 2020 Lappeenranta Pride -tapahtuman kulkue ja piknik on peruttu. Asiasta kertovien tapahtuman järjestäjien mukaan syynä ovat kasvaneet turvallisuuskustannukset. 

Ensimmäinen Lappeenranta Pride järjestettiin kesällä 2019.- Valitettavasti joudumme kertomaan surullisen uutisen. Tämän vuoden Pride-kulkue ja - piknik on peruttu 13.6.2020. Tänä vuonna määrätyt turvallisuuskustannukset kaksinkertaistuivat, mikä hankaloitti suuresti rahoituksen saamista tapahtumall. Olemme hallituksessa etsineet ja pyytäneet rahoitusta mm. yrityksiltä, säätiöitä, rahoittajilta, yhteisöiltä yms. mutta summa oli niin iso että sitä emme saaneet kokoon, kerrotaan tapahtuman Facebook-sivulla.

Kulkueen ja piknikin peruuntumisesta huolimatta luvataan kuitenkin järjestää pride-viikko.

- Järjestämme kuitenkin Pride-viikon, joka tulee sisältämään ohjelmaa teemanaan sateenkaarinuorten oikeudet.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tapahtuman järjestämiseksi on kerätty rahaa ns. mesenaattikampanjalla. Se perutaan.

- Mesenaattikampanja valitettavasti peruuntuu myös, kaikki osallistuneet saavat  rahansa takaisin. Kiitos jokaiselle tuesta, ootte tosi tärkeitä meille. 

Toistaiseksi Suomessa ei ole kerrottu pride-tapahtumien perumisesta koronavirus-epidemian vuoksi. Joissain maissa joukkokokoontumisia on rajoitettu ja ne on jopa kielletty kokonaan. Suomessa THL on linjannut, ettei tapahtumien perumisesta ole hyötyä viruksen leviämisen estämisessä.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!