Seta suvaitsematon? (Kirjoitus KSML:ssa)

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • PirittaH
  • 6

Keskisuomalaisen mielipidepalstalla ollaan taas vauhdissa. Alla linkki siihen kirjoitukseen, joka löytyy netistä. Jyväskyläläiset kertoivat, että eilisessä lehdessä oli ollut toinenkin hyvin homovastainen kirjoitus, mutta sitä en onnistunut lehden nettiversiosta bongaamaan. Kertokaa joku, jos löydätte. Mutta alla linkki:

http://www.ksml.fi/mielipide/mielipidekirjoitukset/setasta-on-tullut-suvaitsematon-toisinajattelijoita-kohtaan(129855).ece

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

6 kommenttia

Näin kansainvälinen homofobian vastainen päivä herättelee keskustelua. Osoittaa hyvin, että kyseisellä teemapäivällä on merkityksensä.
Lienee syytä vähän ruotia tuossa yllä mainittua Keskisuomalaisen nettiversiossa 21.5.2008 klo 00:01 julkaistua kirjoitusta, jonka on kirjoittanut jyväskyläläinen Risto Huttunen. Kirjoitus on otsikoitu "Setasta on tullut suvaitsematon toisinajattelijoita kohtaan".

Kirjoituksessa valitellaan, että keskustelu erilaisten vähemmistöjen kanssa on vaikeaa ja eri mieltä olemisesta saa mm. ahdasmielisen tai foobikon leiman. Historia nostetaan esiin; kun sorrettu vähemmistö pääsee valta-asemaan, alkaa tämä samainen vähemmistö sortaa toisinajattelijoita. Kirjoitusta pehmennetään toteamalla, että "valitettavasti seksuaalisia vähemmistöjä on kohdeltu ja kohdellaan edelleen myös väkivaltaisesti ja halveksuvasti".

Noh, kirjoittaja katsoo Seta ry:n päässeen valta-asemaan - ja että yhdistyksellä olisi "yksinoikeus hyväksyttyihin tulkintoihin seksuaalisesta poikkeavuudesta". Ja näin päästiinkin otsikon aiheeseen. Yllätys, yllätys: kritiikki koskee sitä, että Seta tukee seksuaalisia vähemmistöjä "paitsi silloin, jos joku ei koe vähemmistöidentiteettiään luontevaksi ja etsii heteroseksuaalisuuttaan". Setalla on "toisinajattelijoille" tarjolla kirjoittajan mukaan vain leimakirveitä. Kirjoittaja väittää, että Seta myös "pyrkii vahvistamaan seksuaalisen identiteetin muuttumista", mutta tämä ei kai ole ihan näin.

Kirjoittaja myös mainitsee netin keskustelupalstat, joilla näkyy painostusta "Seta-kriittisiä" ihmisiä ja näiden kirjoituksia julkaisevia tiedotusvälineisitä kohtaan. Painostusta arvellaan jopa järjestäytyneeksi. Mistäköhän kirjoittaja päättelee, että tässä kaikessa on Seta takana? Ehkä se onkin kansainvälinen homojen salaliitto, joka tässä toimii? Vai onko sittenkin kyse yksityisajattelusta, jossa on kyetty irroittautumaan erilaisista vuosikymmeniä jauhetuista "totuuksista oikeasta seksuaalisuudesta".