Miesten välinen suudelma ja miesten välinen tanssi saavat BBC:n palautelinjat kuumiksi

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 3
Joillekin miesten välisen suudelman näkeminen televisiossa on yhä liikaa.

Miesten välinen tanssi ja miesten väliset suudelmat ovat saaneet Ison-Britannian yleisradioyhtiön BBC:n katsojat lähettämään kiukkuista palautetta.

Sairaalasarjan suudelma

Toistasataa ihmistä teki valituksen nähtyään miesten välisen suudelman Casualty-televisiosarjassa Isossa-Britanniassa.

BBC:n sairaaladraamassa Marty Kirkby (Shaheen Jafargholi) on käsitellyt omaa seksuaalisuuttaan, ja syntyvän romanssin myötä tammikuussa sarjassa nähtiin Martyn ja poikaystävänsä suudelma.

Sarjassa on lapsille rankkaa kuvastoa: sairaalasarjassa on haavoja ja loukkaantuneita ihmisiä. Tämän vuoksi esitysajankohta on kello 21:n jälkeen.

Advocaten mukaan myöhäisestä esitysajankohdasta huolimatta kaikkiaan 111 henkilöä pahoitti mielensä suudelmien vuoksi ja antoi BBC:n ohjelmapäivystykseen palautetta. Heidän mukaansa suudelma oli "vastenmielinen", eikä sitä olisi pitänyt esittää.

Brittisaippuasarjojen ensimmäinen miesten välinen suudelma nähtiin 1980-luvun lopulla.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Suomessa syntyi kohu vuosituhannen vaihteessa, kun Salatut elämät -sarjassa Kalle Laitela (Pete Lattu) suuteli toista poikaa - parhaaseen katseluaikaan. Suomalaissarjoissa tapaus lienee ensimmäinen laatuaan, mutta maailmalta hankituissa viihdeohjelmissa oltiin jo samaa sukupuolta olevien välisiä suudelmia tuolloin nähty.

Tanssiohjelman miesten välinen tanssi

BBC:n esittämässä Strictly Come Dancing -tanssiohjelmassa (joka Suomessa tunnetaan Tanssii tähtien kanssa -konseptina) nähty miesparin tanssi sai Advocaten mukaan lähes 200 näkemästään närkästynyttä katsojaa ottamaan yhteyttä BBC:hen marraskuussa. Johannes Radebe ja Graziano Di Prima tanssivat tuolloin miesparina.

Myös Suomessa samaa sukupuolta olevien tanssi on aiheuttanut mielipahaa.

3 kommenttia

Samaa sukupuolta olevien parien intiimit esiintymiset kiinnostavat ihmisiä erityisen paljon ja joitakin toki myös närkästyttävät. Suomessa ehkä soitetaan harvemmin ohjelman tuottajan valituslinjoille. Höyryjä puretaan internetin keskusteluketjuissa.

Tanssii tähtien kanssa 2019 ohjelmassa esitettiin yksi kahden naisen paritanssi ja vastaava kahden miehen paritanssi. Kiinnostavaa ovat YouTuben katselukerrat:

Naisparin tanssia on katsottu nyt 38 430 kertaa.
Miesparin tanssia on katsottu 141 881 kertaa.

Miehet saivat siis reippaasti yli kolminkertaisen katsojamäärän. Miksi? Sitä minä en ymmärrä. Luulisi lukujen olevan toisinpäin.

Keskustelu internetissä tansseista oli pääsääntöisesti hyvin myönteinen.
Naisten tanssia oli kommentoitu YouTubessa 20 kertaa. Miesten tanssia kommentoitiin 146 kertaa!

Foxtrot - Meeri Koutaniemi & Katri Mäkinen
https://www.youtube.com/watch?v=5_JFMo19YAI

Paso doble - Christoffer Strandberg & Matti Puro
https://www.youtube.com/watch?v=BdJIWhU8g4w
Suomessa ehkä naisparina tanssiminen on ollut tutumpaa jo lavatanssiajoilta ja kauemminkin. Vaikkakin täälläkin on kyllä ollut miestenkesken ryhmätanssien kulttuuria, esim. keppitanssi (maahanmuuttoversio muualta miekkatanssista).

Mutta kummallisintahan on se, että umpiuskovaiset närkästyjät tapittavat tv:tä niin huonohengellisesti, eivätkä ole viettämässä "hengellistä laatupuuteaikaansa" siellä kirkkoloissaan.