Miesten välinen suudelma ja miesten välinen tanssi saavat BBC:n palautelinjat kuumiksi (juttukommentit)

  • 1 / 3
  • JuhaniV
  • 11.2.2020 20:05
Samaa sukupuolta olevien parien intiimit esiintymiset kiinnostavat ihmisiä erityisen paljon ja joitakin toki myös närkästyttävät. Suomessa ehkä soitetaan harvemmin ohjelman tuottajan valituslinjoille. Höyryjä puretaan internetin keskusteluketjuissa.

Tanssii tähtien kanssa 2019 ohjelmassa esitettiin yksi kahden naisen paritanssi ja vastaava kahden miehen paritanssi. Kiinnostavaa ovat YouTuben katselukerrat:

Naisparin tanssia on katsottu nyt 38 430 kertaa.
Miesparin tanssia on katsottu 141 881 kertaa.

Miehet saivat siis reippaasti yli kolminkertaisen katsojamäärän. Miksi? Sitä minä en ymmärrä. Luulisi lukujen olevan toisinpäin.

Keskustelu internetissä tansseista oli pääsääntöisesti hyvin myönteinen.
Naisten tanssia oli kommentoitu YouTubessa 20 kertaa. Miesten tanssia kommentoitiin 146 kertaa!

Foxtrot - Meeri Koutaniemi & Katri Mäkinen
https://www.youtube.com/watch?v=5_JFMo19YAI

Paso doble - Christoffer Strandberg & Matti Puro
https://www.youtube.com/watch?v=BdJIWhU8g4w
  • 2 / 3
  • human
  • 11.2.2020 23:04
Suomessa ehkä naisparina tanssiminen on ollut tutumpaa jo lavatanssiajoilta ja kauemminkin. Vaikkakin täälläkin on kyllä ollut miestenkesken ryhmätanssien kulttuuria, esim. keppitanssi (maahanmuuttoversio muualta miekkatanssista).

Mutta kummallisintahan on se, että umpiuskovaiset närkästyjät tapittavat tv:tä niin huonohengellisesti, eivätkä ole viettämässä "hengellistä laatupuuteaikaansa" siellä kirkkoloissaan.
Kyseinen, Suomessa aiemmin Sairaalaelämää-nimellä esitetty, Casualty on sisältänyt runsaasti HLBT-sisältöä jo parikymmentä vuotta sitten. Sarjaahan esitettiin Suomessa edellisen kerran vuosituhannen vaihteessa ja silloin ainakin sarjassa oli useampikin homohahmo ja muita seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä potilaina. Mieleeni tulee esim. jakso, jossa Kylie Minogueta laualva Drag Queen putoaa lavalta ja sairaalan hankilökunta kyydittää häntä peruukki silmillä läpi sairaalan aulan, ettei tämän sydänvaivojen takia sairaalaan tullut äiti näe kaapissa olevaa poikaansa ns. työvaatteissa.
Tämä oli silloin ysärin lopussa todella ihmeellinen sarja, ei tuollaista määrää HLBT-hahmoja ollut juuri missään muussa ns. perussaippuassa.