Grönlantiin syrjintäkielto

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Viimeisenä pohjoisena maana Grönlanti on saanut syrjintäsuojalain. Se astuu voimaan tammikuun 1. pnä 2010. Lain mukaan kaikenlainen syrjintä seksualaisen suuntautumisen perusteella on kielletty työ- ja siviilioikeuden määrittelemissä asioissa. Hallitus on puolustellut sitä, että lakia on odoteltu näin kauan. Kansa ei kuulemma tähän saakka ole priorisoinut asiaa.

Historioitsija Jens Rydström on tutkinut homojen ja lesbojen asemaa Grönlannissa, ja hän toteaa, että maassa on ollut laajaa syrjintää. Patriarkaaliseen kulttuuriin maailman suurimmalla saarella on liittynyt paljon ennakkoluuloja esim. siitä, että homot eivät ole tarpeeksi meihisiä vaikkapa metsästykseen. Naissten asema ei ole ollut yhtä vaikea, koska on ollut helppo sopeutua naisten töihin.

Grönlannissa on vain 58 000 asukasta. Pinta-ala on kuusi kertaa suurempi kuin Suomen pinta-ala. 81% maasta on toistaiseksi ollut jään peitossa. Grönanti ei kuulu EU:hun. Se erosi vuonna 1985 Euroopan yhteisöstä. Grönlanti on Tanskan autonominen alue.

(Lähde: Queer.de ja wikipedia)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!