Translippu tulossa uuteen emojivalikoimaan

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
Translippu sekä transsukupuolisuuden ja sukupuolineutraaliuden symboli ovat tulossa Emoji 13.0 -pakettiin.

Älypuhelinten viestisovellusten emojivalikoimaan on tulossa 62 uutta emojia vuoden 2020 päivityksessä. Erilaisine variaatioineen uusia emojeita tulee yhteensä 117. Uusien emojien joukossa on monien pitkään odottama translippu.

Translipun sekä transsukupuolisuuden ja sukupuolineutraaliuden symbolin lisäksi on tulossa joukko muitankin sukupuolen moninaisuuden huomioivaa emojia. Näihin kuuluvat sukupuolineutraali joulupukki, vauvaa syöttävä mies sekä sukupuolineutraali henkilö, smokkiin sonnustautunut sukupuolineutraali henkilö ja häähuntua käyttävä mies.

Unicode-merkitstöön tehtävästä Emoji 13.0 -päivityksestä kerrottiin keskiviikkona. Emojipedia-sivustolla kerrotaan, että uusi emojipaketti on tulossa käyttöön vuoden 2020 loppupuoliskolla.

Syksyllä 2019 emojivalikoimaan tehdyssä päivityksessä versioon 12.1 lisättiin samaa sukupuolta olevia parisuhteita kuvaaviin emojeihin valinnanvaraa. Monen pettymykseksi translippua ei vielä silloin tuotu tarjolle.

Sateenkaarilippu lisättiin valikoimaan Emoji 4.0 -pakettiin vuonna 2016. Se on yhdistelmä sateenkaarisymbolista ja liehuvan lipun pohjasta. Sateenkaarisymboli hyväksyttii Unicode 6.0 -merkistöön vuonna 2010 ja se otettiin mukaan myös Emoji 1.0 -pakettiin vuonna 2015.

Emojit

Emojit ovat hymiöitä tai muita graafisia symboleja, joita sähköiseen viestiin liittämällä voi viestiä nopeasti esimerkiksi tunnetilastaan. Perinteisten suru- tai ilonaamaisten hymiöiden ja hämmentyneen tai pelokkaan ilmeen hymiön ohella tunnetilaansa voi emoji-maailmassa kuvata vaikkapa sydämen tai keskisormen kuvalla. Myös arkisille asioille on emoji-symboleita: talo, kala, auto tai kamera. Emoji-symbolien käyttö yleistyi ensi japanilaisessa sähköisessä viestittelyssä ja laajeni sieltä muualle. Joidenkin mukaan emojien lisääntyvä käyttö on paluuta kuvakirjoituksen aikaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!