Tähtien sota tarjosi historiansa ensimmäisen samaa sukupuolta olevien välisen suudelman

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
Star Wars -elokuvan mainokset ovat tulleet katukuvaan.

Tähtien sota -elokuvien Skywalker-saagan päättävä Star Wars: The Rise of Skywalker on saanut ensi-iltansa. Samalla yhdeksännessä episodissa nähtiin Star Wars -elokuvien ensimmäinen samaa sukupuolta olevien välinen suudelma - vaikka ei aivan odotettujen hahmojen välillä.

Hellän suudelman vaihtoivat kaksi naista. Elokuvan loppuvaiheissa juhlimisen yhteydessä muutaman sekunnin mittaisessa kohtauksessa suudelleet Vastarinnan lentäjiin kuuluvat hahmot eivät olleet merkittävässä roolissa. 

Tähtien sota -fanit maalailivat aiemmin sateenkaaren väristä romanssia kahden The Force Awakens -elokuvan tärkeän hahmon välille: Poe Dameron (Oscar Isaac) ja Finn (John Boyega) olivat elokuvassa läheisiä, ja läheisyyden uumoiltiin jatkuvan ja kenties syvenevän tulevassa elokuvassa. Miesten syvästä suhteesta ei kuitenkaan lopulta tehty tarinassa romanttista.

Kiinassa samaa sukupuolta olevien välisiä hellyydenosoituksia on leikattu pois ja jos elokuva kuvaa liian kokonaisvaltaisesti samaa sukupuolta olevien välistä suhdetta, on koko elokuva saatettu kieltää. Hollywood Reporter kertoo, että uusimman Tähtien sodan kohdalla sensuurin on kuitenkin havaittu pettäneen. Suutelukohtaus on nähty ainakin Pekingissä ja Shanghaissa. Hollywood Reporter kertoo myös, että Yhdistyneissä arabiemiraattikunnissa suudelma on poistettu, kuten myös odotetaan tapahtuvan monissa muissakin Lähi-Idän maissa.

Ensimmäinen Tähtien sota -elokuva on vuodelta 1977 ja siitä tuli maailmanlaajuinen ilmiö. Trilogian seuraavat osat saivat ensi-iltansa vuonna 1980 ja 1983. Sittemmin elokuvien ympärille on tuotettu leluja, kirjoja, televisiosarjoja, videopelejä, ja sarjakuvia. Tähtien sodan esiosatrilogia julkaistiin vuosina 1999-2005 ja jatkotrilogia julkaistiin vuosina 2015-2019. Lisäksi on julkaistu animaatioelokuva sekä kolmiosaisen antologiasarjan ensimmäinen osa. Kaikkiaan Tähtien sota oheisilmiöineen on yksi maailman massiivisimmista ja menestyneimmistä elokuvasarjoista.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!