Murhattujen transihmisten muistoa kunnioitettiin eduskuntatalolla

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Helsingissä eduskuntatalolla keskiviikkona 20. marraskuuta järjestetyssä muistotilaisuudessa on kunnioitettu murhattujen transihmisten muistoa. Tilaisuudessa oli läsnä noin 200 ihmistä.

Kansainvälistä transmuistopäivää (Transgender day of Remembrance) vietetään 20.11. maailmanlaajuisesti.

Transgender Europe -järjestön mukaan vuoden aikana on murhattu 331 transihmistä. Transihmisiin kohdistuva syrjintä tuottaa hengenvaaran ja lisää mielenterveysongelmia ja itsemurhariskiä.

Transmuistopäivän tarkoituksena on muistaa äärimmäisen transfobisen väkivallan uhreja. Vuodesta 2008 alkaen on raportoitu 3 314 transihmisten tai sukupuoleltaan moninaisten ihmisten murhaa 74 maassa. Muistotilaisuus järjestetään Helsingin lisäksi Turussa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Viharikoksina transhenkilöitä kohtaan tapahtuu maailmanlaajuisesti vielä vuositasolla melkein yksi murha päivässä. Eräiden kolmansien maiden yliedustus tilastossa on valitettavaa, mutta myös Euroopan ja Keski-Aasian tilanne on edelleen ikävä tältä osin. Yksikin murha on liikaa. Ihmisoikeuksiemme parantamiseksi kaikkien eri maiden HLBTI-yhteistöjen on panostettava yhteistyöhön ja yhteisvaikuttamiseen, vaatii Transgender Europen puheenjohtaja ja Setan transpoliittisen toimikunnan jäsen Tanja von Knorring.

TransHelsinki-tapahtumaa vietetään 16.-24. marraskuuta, ja vuoden 2019 teemana on transnuorten ääni.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!