Siemensyöksy ilo eturauhaselle

  • Uutinen
  • Terveys ja tutkimus
  • vaeltaja2006
  • 21

Australialaiset tutkijat ovat todenneet, että säännöllisesti itseään tyydyttävillä miehillä on vähemmän eturauhassyöpää. Prostataan eli eturauhaseen kertyy syöpää aiheuttavia kemikaaleja, jos mies ei säännöllisesti hoida tyhjennystä. Miehet, jotka eniten onanoivat 20-50-vuotiaina, sairastuivat vähiten eturauhassyöpään. Viisi kertaa viikossa vähentää eturauhassyövän kolmanteen osaan. Pitkä varastointi on pahasta. Tutkimuksessa oli mukana 1000 miestä, jolla oli eturauhassyöpä ja 1250 miestä, joilla ei ollut.
http://www.gayboy.at/news/12965

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

21 kommenttia

Tällainen täsmätutkimus on hyvä. Toisaalta se jättää vastaamatta kysymyksiin, mitkä muut ovat hyviä/huonoja eturauhaselle ja miten siemensyöksy vaikuttaa muuten terveyteen. Nämä kysymykset ovat tärkeitä kokonaisuuden ymmärtämisen kannalta. Kokonaisuus taas näyttää varmaankin erilaiselta eri ihmisten osalta ja eri tilanteissa.
Runsaalla itsetyydytyksellä voi siis hoitaa eturauhastaan. Miten runsas itsetyydytys muuten vaikuttaa esim. kokonaisterveystilaan? Runsas itsetyydytys ei siis tämän tutkimuksen pohjalta ole välttämättä koko terveyden kannalta hyvä (joskin ei huonokaan - ilman tutkimusta).
Martinin ajatukseen runsaasta runkkauksesta vastakysymys, että missä raja kulkee runsaan ja ei-runsaan välillä?

Näkisin asian niin, että kyllä oma kroppa kertoo mikä on liikaa ja se on hyvin yksilöllistä. Jos alkaa tulla nirhamia tai hiertymiä, vika voi olla myös liukastuksen puutteesta. Apteekista tai seksikaupoista saa liukuvoiteita. Sairaanhoidon puolella suosikki näyttää olevan KY, jota olen saanut jopa kurkkuuni vatsantähystyksen yhteydessä, muista paikoista puhumattakaan. ;-) Tavallinen ihon kosteusvoide voi olla hyvä ja KY:tä halvempi ratkaisu ja iholle taatusti ystävällinen. Erilaisilla voiteilla ja luukasteilla saa erilaisen tuntuman.

Kuulun ikäluokkaan, jonka puritaanit saivat uskomaan itsetyydytyksen vahingollisuuteen. Todellisuudessa ainoa vahingollinen seikka on syyllisyydentunto, josta pitäisi ehdottomasti päästä eroon. Olen olettanut nykynuorten olevan siitä vapaita. Se ei pidäkään paikkaansa. Noista samoista syyllisyydentunnoista olen kuullut usealta nuorelta.

Laajentaisin keskustelun otsikkoa: "Siemensyöksy ilo eturauhaselle, koko kropalle ja mielelle".

Gay.com on julistanut Englantiin Kansallisen Itsetyydytyksen Kuukauden. Samassa yhteydessä verkkolehti tekee laajan kyselytutkimuksen homomiehille, lesbonaisille, heteromiehille ja heteronaisille. Sivustolta löytyy myös tekstiä itsetyydytyksen hienouksista. Kuvallista aineistoa pitää hakea muualta.

http://www.gay.com/news/roundups/package.html?sernum=6556&navpath=/channels/health/sexuality/