Docstop: Manning Up - transsukupuolisen koomikon tarina dokumenttifilminä

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
Manning Up -dokumentti nähdään Yle TV2:ssa maanantai-iltana. Se on katsottavissa myös Yle Areenassa. (kuvakaappaus)

Yle esittää Docstop-sarjassaan trans-aihepiiriä käsittelevän Manning Up -dokumentin. Se kertoo nykyään helsinkiläisestä stand up -koomikosta, joka on paitsi transsukupuolinen myös homo.

Transsukupuolinen Jamie MacDonald tunnetaan Suomessa valmissanaisena ja itsevarmana stand up -koomikkona. Muutos kanadalaisesta naisesta suomalaiseksi mieheksi oli tärkeä ja hieno, mutta myös rankka kokemus. Lavoilla Jamie tekee muutoksestaan viihdettä ja se ei kaikkia miellytä.

Ohjelman ensiesitys on Yle TV2:ssa tiistaina kello 23.40, ja se on katsottavissa myös Yle Areenassa. Ohjaus: Aira Vehaskari ja tuotanto: Illume.

MacDonald aloitti 37-vuotiaana testosteronihoidon, ja dokumentissa päähenkilön tarinaa käydään läpi niin komedian kuin vakavampienkin sävyjen kautta. Nyt hän on hieman yli nelikymppinen. Suomeen ja Helsinkiin kanadalaissyntyinen MacDonald päätyi suomalaisen äitinsä kautta. Keväällä 2018 MTV haastatteli Jamie MacDonaldia, ja tuolloin hän kertoi terveydenhuollon vakuuttamisen transsukupuolisuudesta olleen väsyttävää.

MacDonald esiintyy perjantaina 4.10. elokuvateatteri Orionissa. Stand up -esityksen lisäksi nähdään myös dokumentti. Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskus saa osan 15 euroa maksavien lippujen hinnasta. 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!