Finlandization keräsi paljon ulkomaisten kerhojen fetissimiehiä Helsinkiin

  • Uutinen
  • Vapaalla
  • vaeltaja2006
Puppy walk, lähtöhetket Suomenlinnassa tulolaiturilla.

Helsingissä on tänä viikonloppuna 23.-25.8.2019 fetissimiesten vuotuinen Finlandization-tapahtuma. Nyt on 33. vuosi Finlandizationia. Juhlissa on mukana aikaisempaa enemmän ulkomaisia fetissivieraita.

Tänään lauantaina oli Suomenlinnassa ns. puppy walk eli ”koiranpentujen kävelytys”. Yllättävän moni mies muuttui Suomenlinnan laiturin jälkeen koiranpennuksi.Iltapäivällä oli perinteinen Tom of Finland -kävely eli käytiin joissakin Tomin suosimissa paikoissa. Samalla muistettiin Tove Janssonia, muumien luojaa, hänen kotikulmillaan Ullanlinnassa. Entisen ”gay-kadun”, Iso Roobertinkadun terassielämä oli vilkkaimmillaan, kun useamman kymmenen metrin pituinen fetissimiesten letka käveli kadun päästä päähän. Siinä oli monen terasseilla istuskelevan ”silmät tapillaan”.

Kuva Tähtitorninmäeltä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Illan pääjuhla on Herculeksessa. Ohjelma päättyy sunnuntaina brunssiin.

Finlandization on kestänyt hyvin aikaa. 1980-luvulla se oli pääasiassa nahkamiesten juhla. Nyt on tapahtunut selkeä nuorennusleikkaus ja juhla on muuttunut fetissimiesten juhlaksi. Suomalaiset käyvät runsaasti muiden eurooppalaisten fetissikerhojen juhlissa, ja niissä syntyy paljon henkilökohtaisia tuttavuuksia. Monet ulkomaalaiset uskaltavat lähteä pohjoiseen suomalaisiin juhliin. Jotkut kaipaavat, että meidän juhlissamme olisi jotain selvästi suomalaista, kuten ennen oli perjantai-illan saunaretki maaseudulle. Pyrkimys on ilmeisesti kuitenkin jonkinlaiseen yleiseurooppalaiseen juhlimiseen - ilman kansallista ”tango ja kesäyö” -painolastia.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!