Rahavaikeuksissa olevan Querelle-festivaalin tulevaisuudesta luvassa lisätietoa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 1
Querelle-festivaali järjestettiin huhtikuussa 2019 Helsingin Vallilan makasiinialueella, The Train Factoryssa.

Querelle-festivaalin tulevaisuudesta on tulossa lähiaikoina lisätietoa, kun tapahtuman taustayrityksessä saadaan tilannetta puitua.

Querellen tiimi kertoi torstaina ranneliike.netille, että kuluvalla viikolla järjestetään Querelle-festivaalin takana olevan Equal Events Oy:n yhtiökokous. Jatkosta sekä suunnitelmista on määrä tiedottaa seuraavalla viikolla.

Helsingin Vallilan makasiinialueella, Yhdysvaltain entisen suurlähettilään Bruce Oreckin nyt omistamassa The Train Factoryssa keväällä järjestetyn tapahtuman sisältöä arvioitiin kunnianhimoiseksi ja runsaaksi. Pian tapahtuman jälkeen kuitenkin kerrottiin kävijämäärätavoitteesta jäädyn. Tämä näkyi lipunmyyntituloissa ja johti tapahtumajärjestäjän rahoitusongelmiin.

Jotkut Querelle-tapahtumassa huhtikuussa esiintyneistä eivät ole vielä elokuun lopulla saaneet palkkiota esiintymisestään. Tapahtuman järjestäjän kerrotaan myös jättäneen vastaamatta palkkioita koskeviin yhteydenottoihin.

Kesäkuun alussa kerrottiin yhtiön taloustilanteesta, ja maksamatta olevista esiintymispalkkioista. Tuolloin artisteille oli viestitetty, että palkkiot pyritään kaikesta huolimatta hoitamaan. Samoin yhteistyökumppanien palkkioita oli kesäkuun alussa maksamatta. Heinäkuussa kerrottiin tapahtumajärjestäjäksi perustetun Equal Events Oy:n yllä leijuvasta konkurssiuhasta, jos rahoitusta ei saada järjestettyä. Yhdeksi rahankeruuvaihtoehdoksi pohdittiin joukkorahoituskampanjaa.

Equal Events Oy:llä on kaksi velkomustuomiota, tuoreempi elokuulta. Summat ovat yhteensä yli 40 000 euroa.

Querellen toteuttamisen tiellä oli runsaasti mutkia. Festivaali oli alkuaan määrä järjestää jo kesän 2018 lopulla, mutta tilojen käyttöön saamiseen liittyven ongelmien vuoksi festivaali jouduttiin siirtämään myöhempään ajankohtaan. Jo sitä ennen viestintäongelmat aiheuttivat boikottikampanjan ja Helsingin juhlaviikkojen irtisanoutumisen yhteistyöstä. Kun tapahtuma lopulta huhtikuun 2019 lopussa oli toteutumassa, kävi ilmi, että tähtiesiintyjäksi kiinnitetty Chelsea Manning ei pääse esiintymään tapahtumaan, sillä tämä joutui vangituksi kieltäydyttyään todistamasta WikiLeaks-jutussa asiaa tutkivalle suurelle valamiehistölle. 

Järjestäjät ovat ongelmista huolimatta olleet toiveikkaita, että tapahtuma voitaisin järjestää vielä uudestaankin.

1 kommenttia

Iltalehti kertoo, että suomalainen luottoyhtiö hakee Querelle-tapahtumaa konkurssiin. Festivaalin taustayhtiöllä on maksuhäiriöitä 51 225 euron edestä ( https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/58cbfe07-07b5-46b9-941f-3cae7af7c705 ). Uutisen mukaan festivaali on kuitenkin saamassa jatkoa. Toisena yhtiömiehenä tapahtuman taustayhtiössä toimiva Jaakko Parkkari vakuuttaa Iltalehdelle tilanteen olevan hallinnassa. Vuoden 2020 suunnitelmista on tulossa lisätietoa lähiaikoina.