Urospingviinipari sai munan haudottavakseen Berliinin eläintarhassa

  • Uutinen
  • Sattumat
  • Sami Mollgren

Berliinin eläintarhassa urospingviinipari sai haudottavakseen munan, kun sen muninut naaras ei ole aiemminkaan kiinnostunut hautomisesta. Asiasta kertoo esimerkiksi CNN.

Kuningaspingviinit Skipper ja Ping ovat kotoisin Hampurin eläintarhasta. Niiden keskinäinen side huomattiin heti saapumisen jälkeen, kertoi eläintarhan tiedottaja Maximilian Jäger. Kaksikko myös hautoi mielellään kiviä ja ruoanpaloja.

Heinäkuussa pingviiniparille annettiin haudottavaksi oikea muna. Eräs eläintarhan naaraspingviini muni, mutta koska se ei ole alkanut hautoa munimiaan munia aiemminkaan, päätti henkilökunta antaa munan Skipperin ja Pingin haudottavaksi. Ei kuitenkaan tiedetä, onko muna hedelmöitynyt. Tyypillisesti hautominen kestää 55 vuorokautta.

Mikäli muna on hedelmöitynyt ja hautominen onnistuu, syntyy Berliinin eläintarhassa ensimmäinen pikkupingviini sitten vuoden 2002.

Sydneyn akvaariossa Australiassa urospingviinit Sphen ja Magic hautoivat poikasen Sphengicin. New Yorkin Central Parkin eläintarhassa urospongviinipari Silo ja Roy kasvasttivat vuonna 1998 Tango-nimisen poikasen. Vuonna 2005 parin yhteiselämä päättyi, kun Silo lähti Scrappy-nimisen naaraan matkaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Samaa sukupuolta olevien eläinten pariutuminen ja varsinkin parittelu on hyvin yleistä. Joidenkin lajien kohdalla puolet seksuaalisesta aktiviteetista tapahtuu samaa sukupuolta olevien välillä.

Eri lajien kohdalla pariutuminen on luonteeltaan erilaista; toisissa solmitaan tyypillisesti elinikäinen suhde ja toisissa kohdataan nopeasti kiima-aikaan. Oletetaan, että kaikki lajit eivät edes kykene erottamaan kumppanin sukupuolta, ja lisääntyminen riippuu sattumasta. Joidenkin lajien kohdalla tiedetään sitoutumisen samaa sukupuolta olevan lajikumppanin kanssa tarkoittavan jälkeläisten lisäturvaa yhteishuoltajuuden kanssa.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!