Australiassa pingviinikoirasparin hautomasta munasta kuoriutuneen poikasen sukupuoli paljastettiin

  • Uutinen
  • Sattumat
  • Sami Mollgren

Pingviinikoirasparin Australian Sydneyn akvaariossa hautoma poikanen on sukupuoleltaan naaras. Sea Life Sydney Aquarium ilmoitti asiasta perjantaina lehdistötiedotteella ja sosiaalisessa mediassa. 

Sphengic-nimellä toistaiseksi tunnetun poikasen sukupuolen varmistumista on odotettu kuukausia. Asia oli selvitettävä dna-testillä, sillä lisääntymiseläimet ovat sisäiset ja biologinen sukupuoli on mahdollista selvittää verikokeella. 

Eläintarhasta muistetaan, että vaikka eläintarhan on tarpeen tietää biologinen sukupuoli eläinpopulaatiosta kartalla pysymisen vuoksi, on eläimen sosiaalinen sukupuoli toinen asia. Valkokulmapingviinit vastaavat yleensäkin poikasensa hoitamisesta tasapuolisesti, joten emojen sukupuolella ei ole asiassa merkitystä. 

Virhe median upotuksessa.

Seuraavaksi poikaselle on määrä antaa varsinainen nimi. Nykyinen "työnimi" on yhdistelmä sen hautoneen parin nimistä. Valkokulmapingviinikoiraat Sphen ja Magic alkoivat riiailla ja rakentaa keskenään pesää pienistä kivistä. Hoitajat antoivat niille ensin haudottavaksi tekomunan, ja sen sujuttua hyvin saivat pingviinit haudottavakseen oikean munan. Lokakuun 2018 loppupuolella munasta kuoriutui runsaan kuukauden hautomisen jälkeen poikanen. 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!