Vuoden 2019 sateenkaarinuori on Mesi Kissaniitty

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Setan nuorisotoimikunnan jakama Vuoden sateenkaarinuori -tunnustus julkistettiin lauantaina Lohjalla järjestetyssä pride-tapahtumassa. Järjestyksessään viidettä kertaa jaetun tunnustuksen sai helsinkiläinen Mesi Kissaniitty.

Asiasta kertoo Seta.

- 14-vuotias Mesi on puhunut eri medioissa avoimesti omista kokemuksistaan transnuorena sekä tehnyt aktivismia translain kokonaisuudistuksen eteen vaatien myös alaikäisten translasten ja -nuorten oikeuksien takaamista. Mesiä tunnustuksen saajaksi ehdottaneiden perusteluissa nousi toistuvasti esiin Mesin rohkeus olla oma itsensä. Mesi on monelle tärkeä roolimalli, ja hän on toiminnallaan antanut toivoa monelle identiteettinsä kanssa kipuilevalle nuorelle, sekä antamissaan mediahaastatteluissa lisännyt valtakunnallisesti tietoa ja näkyvyyttä translasten ja -nuorten olemassaolosta ja tarpeista.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Mesi on rohkea ja määrätietoinen muutoksenhakija, joka jaksaa uskomattomalla energialla ajaa LHBTIQA-ihmisten oikeuksia. Mesi ei ole jäänyt vain ajatustasolle tahtoessaan muutosta, vaan on ollut aktiivisesti monessa mukana niin mielenosoituksista podcastin tekemiseen kuin omista somepostauksista valtakunnallisten medioiden haastatteluihin.

Vuoden 2019 sateenkaarinuori on Mesi Kissaniitty (kuva: Seta)

Vuoden sateenkaarinuori -tunnustus myönnetään ansioituneelle sateenkaarinuorelle kiitoksena jo tehdystä työstä sateenkaarinuorten parissa: sateenkaarinuorten oikeuksien aktiivisesta ajamisesta, sateenkaarinuorten hyvinvoinnin edistämisestä, esimerkillisestä toiminnasta oman yhteisönsä sisällä ja ulkopuolella tai lhbti-ihmisten positiivisesta esiin tuomisesta yhteiskunnassa. Nuorisotoimikunta valitsee voittajan yleisön ehdotusten perusteella. 

Aiemmin tunnustuksen ovat saaneet Anne Olli (2018), Sani Koskimäki (2017), Elina Partanen (2016) ja Mio Kivelä (2015).

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!