Äiti tiedustelee sopivaa rangaistusta meikkaavalle teinipojalleen - pelkää taustalla olevan "muutakin"

  • Uutinen
  • Yleiset
  • Sami Mollgren
  • 1
Kaikkien mielestä meikkipussi ei sovi miehille.

Anne-niminen äiti kyselee sosiaalisen median keskustelussa sopivaa rangaistusta teini-ikäiselle pojalleen, sillä poika on meikannut. Keskustelu on nostettu esiin feissarimokat.com -sivustolla.

Monissa sivustoille nostetuissa keskusteluissa on nähtävissä, että aihe on aloitettu provosointimielessä tai "kieli poskessa". Toisaalta vastaavia keskusteluja poikien oikeanlaisesta kasvatuksesta kohti miehisyyttä käydään muuallakin.

- Kertokaa sopiva rangaistus teinille, aresti on jo annettu mut ei mun mielestä vaikuta siitä "kärsivän"

Ensin parissa viestissä ehdotettiin kännykän ja "kaikkien laitteiden" ottamista pois. Johanna-nimisen keskustelijan mukaan asia riippuu siitä, mistä rangaistaan. Kun äiti vastaa rankaisun tulevan meikin käytöstä, niin Johanna vielä tiedustelee lapsen ikää. Äitiä arveluttaa iän asemesta enemmänkin sukupuoli.

- No nyt ei oo iästä kiinni vaan tää on 16v poika.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Jenna-niminen keskustelija pitää tätä aika rohkeana, jos uskaltaa olla oma itsensä. Äidin mielestä tämä ei kuitenkaan ole mikään oma itsensä. Hänen mielestään kyse ei ole siitä, vaan "hirveiden rajausten" vetämisestä festareille, johon Jenna puolestaan vastaa kehottamalla opettamaan tekemään vähemmän hirveet rajaukset. Hän myös tiedustelee, onko kyseessä jokin "apua poikani meikkaa", kun on hieman laittanut kajaalia festareille.

Tämän jälkeen äidin ehdottomuus meikkauskysymyksessä tuli esiin.

- Niin kauan kun asuu mun katon alla niin miehet ei käytä meikkiä. Tässähän saattaa olla taustalla muutakin.

Tämän jälkeen Jenna ihmettelee sanaa "muutakin" huvittuneisuuteen viittaavien hymiöiden saattelemana, johon äiti toteaa, että "se voi alkaa ihan pikkujutuista".

Lopulta Jenna toteaa, että niin voi. Hän myös toteaa, että "Kannattaa varmuuden vuoksi äkkiä maalata pojan huoneen seinät tummansinisiksi ja tarjota ruoaksi vain vodkaa ja lihapullia." Lisäksi hän tiedustelee, mahtaako pojalla olla jo oma kirves.

Kommenttiketju feissarimokat.com -sivustolla ruotii alkuperäistä keskustelua kymmenin viestein. Eräässä todetaan, että "homous voi iskeä minä hetkenä tahansa" ja toisessa, että "kajaali on porttihuume homouteen". Eräs kommentoija toteaa, ettei hyväksy homoutta, mutta että yrittää voittaa sen homouden jotenkin. Hän viittaa "strutsi-taktiikkaan". Nimimerkki Cris pahoittelee tilannetta: "Poika raukka, ei ole helppo elämä hänellä, vaikka ouskin hetero. Ois Anne saanu olla lisääntymättä. Pahaa tekee."

Nimimerkki Enna ihmettelee, miten vanhemmat jaksavat huolestua tuollaisesta harmittomista pikkujutuista. Hän toteaa, että "jos lapsen 'oikea' seksuaalinen suuntautuminen on joku äidinrakkauden ehto, niin kannattaa kyllä harkita äitiydestä luopumista".

Nimimerkki Sanna puolestaan toteaa aiheesta tulleen pelkästään pahan mielen. 

- Äiti on ihan hukassa itsensä ja vanhemmuuden kanssa, mutta kärsijä on kyllä lapsi. Ja ton ikäisen kanssa saa aikaan pysyvää vahinkoa.

Nimimerkki Kamu puolestaan toivoo, että "pojalla on edes joku turvallinen aikuinen elämässään, joka rakastaa häntä juuri sellaisena kuin hän on".

1 kommenttia

Oli tuo keskustelun avaus provokaatio taikka ei, keskustelu paljastaa kuitenkin ennakkoluulojen olevan edelleen olemassa toisenlaisuutta kohtaan. Sen on hyvä tulla näkyville siitäkin huolimatta, että ääriajattelua harrastavat koettavat sitä estää.