Konservatiiviryhmä hermostui Toy Story 4 -elokuvan kahdesta äidistä

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 1
Toy Story 4 (kuva : Disney)

Disney-animaatio Toy Story 4 -elokuvassa parissa kohtauksessa näkyvät lapsi ja tämän kaksi äitiä ovat hermostuttaneet konservatiivisen One Million Moms -ryhmän puuhaamaan boikottia vaativaa vetoomusta verkossa.

Kun Woody-nuken uusi haltija Bonnie tuodaan päiväkotiin, jätetään samaan aikaan taustalla eräs toinenkin lapsi päiväkotiin - ja tällä on kaksi äitiä. Myöhemmin sama naispari halaa lastaan taustalla, kun Bonnie haetaan päiväkodista.

Konservatiiviseen American Family Association -järjestöön sidoksissa oleva One Million Moms pitää kohtausta "vaarallisena ja tarpeettomana". Sen mukaan Disney "turruttaa" lapsia ja "promotoi hlbtq-elämäntapaa". Ryhmä kokee, ettei se voi enää luottaa Disneyn tekevän "perheystävällistä" sisältöä. Keväällä ryhmä hermostui Arthur-sarjassa nähdyistä samaa sukupuolta olevien häistä.

- Toy Story 4 on viimeinen paikka, jonka parissa vanhemmat odottavat lastensa joutuvan kohtaamaan seksuaalista suuntautuneisuutta koskevaa sisältöä. Tällaiset kysymykset tulevat esiin liian aikaisin ja liian nopeasti. Se on erittäin yleistä, mutta tarpeetonta, todetaan vetoomuksen tekstissä.

Viikossa vetoomus on kerännyt runsaat 13 000 allekirjoitusta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Vetoomuksen allekirjoittavat kertovat Disneylle, etteivät arvosta hlbtq-aiheen sisällyttämistä elokuvaan ja syyttävät yhtiötä tästä sisällöstä ennakolta mainitsematta jättämisestä. 

Asiasta virinneessä sosiaalisen median keskustelussa on muistutettu, että tällaisten perheiden näkyminen vain peilaa todellisuutta. On hämmästelty myös uskonnollis-konservatiivisten voimien hanakkuutta seksualisoida aivan tavallista elämää.

Suomessa Toy Story 4 tulee ensi-iltaan syyskuussa.

1 kommenttia

Minua kiinnostaa tuo hlbtq-kirjainlyhenteen juurtuminen kielenkäyttöön. Sillä viitataan yksilöihin, parisuhteisiin, yhteisöihin, perheisiin ja "elämäntapoihin", vaikka kyseessä on aika sekalainen, keskenään riitelevien ilmiöiden ja ajattelutapojen rypäs. Konservatiiveille voi olla hyötyä siitä, että kaikki sumputetaan tällä tavalla yhteen, koska sillä tavalla saa tuomittua kaiken kerralla riippumatta siitä, mistä kirjaimesta milloinkin puhutaan.