Piirrossarjan samaa sukupuolta olevien häät sisältävä jakso hermostutti konservatiivisen järjestön Yhdysvalloissa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren

Arthur-piirrossarja on saanut yhdysvaltalaisen konservatiivisen ns. perhejärjestön hermostumaan. Toukokuun 13. julkaistussa jaksossa nähdään samaa sukupuolta olevien häät. Siinä opettaja Ratburn menee naimisiin toisen miehen kanssa.

Konservatiiviseen American Family Association -järjestöön sidoksissa oleva One Million Moms -järjestö syyttää sarjaa “homoseksuaalisen elämäntavan markkinoinnista”. Järjestön mukaan yli 18 000 jäsentä on allekirjoittanut vetoomuksen “kyseenalaisen sisällön välittömästä poistamisesta”  ja samalla uhannut kanavaa katsomisboikotilla.

Arthur-sarjan luoja Marc Brown on puolestaan kertonut jakson saaneen erittäin myönteistä palautetta. Hän pitää tärkeänä, että lapset saavat tutustua siihen, mitä maailmassa tapahtuu. Brown kertoi Kanadan yleisradioyhtiö CBS:lle jakson taustoista. Sarjassa on aiemminkin nähty seksuaalivähemmistöteemaa: vuonna 2005 sarjassa vierailtiin tytön luona, jolla on kaksi äitiä.

Esimerkiksi amerikkalaisjärjestö GLAAD yhtyi opettaja Ratburnin onnittelijoihin.

Arthur on yhdysvaltalais-kanadalainen piirrossarja, joka kertoo 8-vuotiaan Arthurin elämästä. Sarja on tehty vuodesta 1996 lähtien ja sitä esitetään Yhdysvalloissa julkisen palvelun televisioverkko PBS:llä. Suomessa sarjaa on esitetty vuosituhannen vaihteessa nimellä Arttu.

Ainakin Alabamassa PBS-verkon jäsenasema jätti jakson esittämättä ja korvasi sen aiemman tuotantokauden jaksolla.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!