Pride-marssia tietokonepelissä

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren

Syksyllä on tulossa julki Pride Run -peli, jossa pelaajan tehtävänä on huolehtia pride-kulkueen etenemisestä. Julkaisupäiväksi kerrotaan 11. lokakuuta 2019.

Asiasta kertoi Suomessa ensin Gamereactor.

Paraatin menestyksekäs marssittaminen käy osumalla taustalla soivan tanssimusiikin rytmiin, näin tanssittamalla kulkuetta. Onnistuminen rohkaisee uusia osallistujia liittymään kulkueeseen, kun taas rytmin kadottaminen saa väen lähtemään tiehensä. Musiikin taustalla on Hard Ton.

Rytmisyyteen perustuvaan toimintapeliin on määrä tulla kaksi tilaa: "Vanilla" ja "Play Hard". Jälkimmäisessä pääsee vaikuttamaan kulkueessa marssiviin ryhmiin. Mukaan tulee myös hlbtiq+ -vähemmistöjen oikeuksia kyseenalaistavia.

Menestyksekkäästi kulkuetta johdattanut ja kasvattanut kamppailee lopulta tanssikaksintaistelussa kaupungin ja maailmankin valtiudesta.

Trailerissa vilahtaa joukko kaupunkeja - Berliini, Istanbul, Madrid, Moskova, San Francisco, Pisa sekä Tukholma ja lopuksi päädytään New Yorkin Stonewall Inn -baarin edustalle. Lisää kaupunkeja paljastetaan myöhemmin. Kaikkiaan kaupunkeja on tulossa 16.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Pride Run on saanut innoituksensa pride-paraateista, -tapahtumista ja -hahmoista kaikkialta maailmasta kuluneen puolen vuosisadan ajalta. Sen on luonut tiimi, jossa on moninaisia seksuaalisia suuntautuneisuuksia, sukupuoli-identiteettejä ja maailmankatsomuksia, todetaan trailerin alkutekstissä.

Sen jälkeen nähdään kehotus "Tanssi ylpeydellä, elä ylpeydellä, pelaa ylpeydellä". Windows-käyttöjärjestelmässä toimivan pelin värimaailma ja muu ilme nojaa vahvasti moniin nykyisiin pride-kulkueisiin liittyviin klisheisiin.

- Meillä on moninainen tiimi, ja monet meistä olemme onnekkaasti osallistuneet eri puolilla maailmaa järjestettyihin prideihin, kerrotaan peliin liittyvässä tiedotteessa. 

Pelin julkaisija on Green Man Gaming, kehittäjä IV Productions ja sen kanssa yhteistyössä Steam Factory. Tuettujen kielten listalla ovat englannin lisäksi ranska, saksa, italia, japani, espanja, venäjä, unkari ja kiina.

Ensimmäinen traileri suunnitteilla olevasta pelistä nähtiin jo syksyllä 2017. 

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!