Kohu joulutervehdyksestä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Englannissa on herättänyt laajaa paheksumista "toisenlainen joulutervehdys" jonka esitti Channel 4:llä Iranin presidentti Mahmud Ahmadinejad. Puhe oli pituudeltaan 7 minuuttia ja siinä hän vetosi kansojen yleiseen tahtoon löytää uudelleen inhimilliset arvot. Jos Seesus yllättäen palaisi maan pinnalle, hän ryhtyisi toimiin sodankävijöitä, miehittäjiä, terroristeja ja tyranneja vastaan. Ja hän taistelisi globaaleja taloudellisia ja poliittisia järjestelmiä vastaan.

Englannin hallitus esitti paheksumisensa, kerrotiin torstaina ulkoministeriöstä Lontoosta. Tunnetuin gayaktivisti Peter Tatchell sanoi, että Ahmadinejad on yksi verenhimoisimmista tyraneista. Hän kyseenalaistaa Saksan kaasukammiot, loukkaa omassa maassaan kristittyjen ihmisoikeuksia ja tuomitsee homot tapettaviksi.

Channel 4 on ennenkin aiheuttanut paheksumista ohjelmavalinnoillaan. Toisenlainen joulutervehdys on jo perinne. Nyt sitä ei kuitenkaan lähetetty samaan aikaan kuin muilla kavnavilla esitettiin kuningattaren joulutervehdys.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!