Sateenkaarikuoro Vikerlased mukana Viron laulujuhlilla

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren

Virolainen sateenkaarikuoro Vikerlased oli mukana Tallinnassa 4.-7. heinäkuuta järjestetyillä laulujuhlilla. Laulujuhlaperinne käynnistyi 150 vuotta sitten ensimmäisen kansallisen heräämisen aikaan. Juhlatapahtumaan, joka on järjestyksessään 27. laulujuhla, osallistui 32 302 laulajaa ja yleisö mukaan lukien osallistujia oli 95 000. Otsikolla "minu arm" (suom. rakkauteni) järjestetyssä tapahtumassa oli virolaisten lisäksi laulajia muistakin maista.

Keväällä 2018 perustettu Baltian ensimmäinen hlbtiq-kuoro osallistui viiden vuoden välein järjestettäville laulujuhlille ensimmäistä kertaa. Postimees-julkaisulle kuoroa johtava Keio Soomelt kertoo, että yksi ajatus osallistumisesta tapahtumaan on se, että kuoro on samanlainen ja laulaa samoja lauluja kuin muutkin kuorot. Vikerlased-kuoron jäsenet olivat vieraana myös Viron television 4. heinäkuuta lähetetyssä Ringvaade-ajankohtaisohjelmassa (osuus alkaa 21 minuutin jälkeen).

Kuoro oli mukana myös lauantai-iltapäivänä järjestetyssä perinteisessä laulujuhlan kulkueessa, joka lähti liikkeelle Tallinnan keskustan Vapauden aukiolta ja eteni sieltä laulujuhlan päätapahtuman varsinaiselle areenalle, Tallinnan Laululavalle, jossa järjestettiin lauantain ja sunnuntain konsertit.

Facebook-sivuillaan Vikerlased kertovat olleensa tukemassa Vilnassa tänä vuonna järjestetyssä Baltic Pride -tapahtumassa liettualaisia hlbti-vähemmistöihin kuuluvia. Baltic Pride järjestetään vuorovuosin Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Vikerlased myös esiintyi kulkueen jälkeen järjestetyssä ulkoilmatapahtumassa.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!