Latvian parlamentti torjui kumppanuuslain

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • Sami Mollgren
Riika, Latvia

Latvian parlamentti torjui torstaina lakiesityksen, joka olisi sallinut myös samaa sukupuolta olevien parisuhteiden virallistamisen. Päätös katkaista aloitteen tie jatkokeskusteluun syntyi äänin 60-23.

Keskustelussa käytettiin värikkäitä puheenvuoroja. Lakiesitystä verrattiin Marxistits-Leninistiseen yhteiskunnalliseen kokeeseen ja katsottiin sen olevan perustuslain ja perinteisten arvojen kanssa ristiriidassa.

Sukupuolineutraalia kumppanuuslainsäädäntöä edistävät kertovat jatkavansa työtään ja pyrkivät saamaan asian uudelleen vireille. 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Syksyllä 2018 oikeusasiamies kehotti parlamenttia säätämän sukupuolineutraalin kumppanuuslainsäädännön. Tilastojen mukaan Latviassa puolet lapsista syntyy avioliiton ulkopuolella, ja asiamiehen mukaan perheet tarvitsevat oikeudellista suojaa. 

Latviassa naimattomien parien osapuolia ei tunnusteta toistensa omaisiksi esimerkiksi toisen joutuessa sairaalaan, eikä toinen osapuoli voi tehdä kumppaninsa hoitoon liittyviä ratkaisuja. Vaikutuksia on myös perimiseen, kohteluun verotuksessa ja eräisiin muihinkin arjen kysymyksiin.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!