Sexpo juhlii 50 vuottaan yhdessä pride-liikkeen kanssa

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren

Sexpo ja Pride-liike viettävät identtisiä 50-vuotisjuhliaan. Sexposta kerrotaan tämän vuoksi panostettavan ennätysmäisesti Helsinki Priden ohjelmatarjontaan.

Sexpon perjantaina julkaiseman tiedotteen mukaan ohjelman huipennuksena pidetään Helsingin kaupunginmuseolla juhlapaneeli, joka kokoaa asiantuntijoita keskustelemaan seksuaalipolitiikan menneisyydestä, nykyhetkestä ja tulevasta.

- Puoli vuosisataa on mille tahansa järjestölle merkittävä rajapyykki. Se, että Sexpon synty ajoittuu samaan hetkeen Priden kanssa kertoo siitä kuinka akuutti tarve tällaiselle työlle on ollut. Ja se, että Pride-liike sekä Sexpo jatkavat elinvoimaisina, kertoo siitä kuinka tämä tarve ei ole kadonnut mihinkään, pohtii Sexpo-säätiön viestintätiimin Pii Anttonen

Paneelikeskustelun painopisteenä on Suomen ja Sexpon seksuaalipoliittisen historian lisäksi tuore seksuaalipoliittinen ohjelma Nautinnon aika, joka koostaa yksiin kansiin säätiön poliittiset tavoitteet. 

Panelisteina tilaisuudessa esiintyvät Sexpossa pitkään vaikuttanut emeritus toiminnanjohtaja Jussi Nissinen, Sexpon nykyinen toiminnanjohtaja Tommi Paalanen ja Sexpon historiajulkaisun kirjoittanut Henriikka Sundell sekä yhteiskuntahistorioitsija Jukka Kortti. Keskustelun vetää Sexpon hallituksen puheenjohtaja Tiia Forsström.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Nautinnon aika ja sen teemat ovat esillä myös Akateemisen kirjakaupan kohtaamispaikalla, jossa ovat keskustelemassa ohjelman kirjoittajista VTT, seksuaalieetikko, Sexpon toiminnanjohtaja Tommi Paalanen ja FM, tietokirjailija, Sexpon puheenjohtaja Tiia Forsström.

Sexpo on vuonna 1969 perustettu seksuaalisuuden ja ihmissuhteiden asiantuntijajärjestö. Se järjestää koulutuksia seksologian aihepiireissä, tekee terapiaa ja työnohjausta sekä ylläpitää maksuttomia seksuaalineuvontapalveluita. Sexpo kertoo pyrkivänsä siihen, että jokainen voisi toteuttaa seksuaalisuuttaan tyydyttävästi ja tasapainoisesti. Samalla se edistää seksuaalisen vapauden, tasa-arvon ja seksuaalioikeuksien toteutumista.

Helsinki Pride 2019 -tapahtumaa vietetään 24.-30. kesäkuuta. 

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!