Elton John tuomitsee Rocketman-elokuvan sensuroinnin Venäjällä

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren

Elton John on ilmoittanut tuomitsevansa tiukasti Rocketman-elokuvan venäläisen levittäjän päätöksen sensuroida elokuvasta kohtauksia noin viiden minuutin verran. Venäjän levityksessä elokuvasta on poistettu esimerkiksi kohtaukset, joissa esitetään miesten välistä seksiä tai miesten välisiä suudelmia. Venäjällä suositun Elton Johnin elämänkertaelokuvan lopusta kerrotaan myös poistetun maininnan siitä, että Elton John elää avioliitossa David Furnishin kanssa ja että parilla on lapsia.

- Paramount Pictures on ollut rohkea kumppani salliessaan todenmukaisen kuvauksen esittäminen Elton Johnin uskomattomasta elämästä.

- Se, että paikallinen jakelija on katsonut tarpeelliseksi leikata pois tiettyjä kohtauksia kieltäen yleisöltä mahdollisuuden nähdä elokuvan sellaisena kuin se on tarkoitettu, on surullinen heijastuma siitä jakautuneesta maailmasta, jossa yhä elämme, ja joka voi edelleen olla julmasti hyväksymättä kahden ilmisen välistä rakkautta.

Kohtausten leikkaamisesta kirjoitti perjantaina The Guardian -julkaisu, kun toimittaja Anton Dolin oli katsonut elokuvan ennakkoon Moskovassa. Elokuvan levittäjä Central Partnership perustelee sensurointia Venäjällä voimassa olevalla ns. homopropagandalailla. Venäjän kulttuuriministeriö puolestaan on ilmoittanut, ettei se ole kehottanut poistamaan kyseisiä kohtauksia, mutta toisaalta on ilmoittanut, että Venäjällä näytettävien elokuvien on kunnioitettava Venäjän lakeja.
 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!