Rocketman kertoo Elton Johnin tarinan

  • Artikkeli
  • Arviot ja esittelyt
  • Sami Mollgren
  • 1
Elton John Cannesin elokuvajuhlilla 16.5. hänestä kertovan Rocketman-elokuvan maailmanensi-illan yhteydessä (kuva: Joel C Ryan / AP Invision / Lehtikuva)

Elton Johnin, 72, elämänkertaelokuva Rocketman kertoo ujon pianontaitaja Reginald Kenneth Dwightin tiestä kansainväliseksi supertähdeksi.

Tarinaa kuljettaa eteenpäin Elton Johnin musiikki, ja elokuvaa voikin pitää musikaalielokuvana. Tähti on runsaan puolen vuosisadan mittaisella tähänastisella urallaan saanut yli 60 kappaletta Billboardin Hot 100 -listalle, joista yhdeksän sen kärkeen. Elton Johnille on myönnetty esimerkiksi viisi Grammy-palkintoa ja yksi Oscar-palkinto. Vuonna 1994 hänet otettiin Rock and Roll Hall of Fameen. Vuonna 1998 hänet aateloitiin, ja hänellä on oikeus käyttää etunimensä edessä puhuttelunimeä "Sir". Suomessa Elton John on esiintynyt yhdeksän kertaa.

Rocketman-elokuvassa Elton Johnin roolia esittää Taron Egerton. Jamie Bell nähdään Eltonin tuotannon pitkäaikaisena sanoittajana Bernie Taupinina, Richard Madden Elton Johnin ensimmäisenä managerina John Reidinä ja Bryce Dallas Howard Elton Johnin äitinä.

Elokuvan ohjaaja on Dexter Fletcher, joka otti vastuun Bohemian Rhapsody -elokuvan ohjauksesta sen jälkeen, kun Bryan Singer sai potkut. Bohemian Rhapsody sai kritiikkiä siitä, että Freddie Mercuryn seksuaalisuus häivytettiin taka-alalle. Elton Johnin kerrotaan nimenomaan halunneen, että hänen kohdallaan asioista ei vaieta. Elton Johnin tarinaan tiedetään menestyksen lisäksi kuuluneen alkoholi- ja huumeongelmia sekä bulimiaa.

Rocketman-elokuvan maailmanensi-ilta oli 16.5. Cannesin elokuvajuhlilla. Suomen ensi-ilta on keskiviikkona 29. toukokuuta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Venäjällä Rocketman-elokuvasta on poistettu noin viiden minuutin edestä kohtauksia, joissa on miesten välistä seksiä tai suutelua miesten kesken. Asiasta kirjoittaa The Guardian -julkaisu ( https://www.theguardian.com/world/2019/may/31/russia-cuts-scenes-of-elton-john-rocketman-citing-homosexual-propaganda-law ). Elokuvan levittäjä Central Partnership perustelee toimenpiteitä Venäjällä voimassa olevalla ns. homopropagandalailla. Venäjän kulttuuriministeriö on ilmoittanut, ettei se ole kehottanut poistamaan kyseisiä kohtauksia. Elokuvan lopusta kerrotaan myös poistetun maininnan siitä, että Elton John elää avioliitossa David Furnishin kanssa ja että parilla on lapsia.