Sateenkaariliputuskausi alkanut

  • Uutinen
  • Pride
  • vaeltaja2006
  • 28

Jälleen Euroopassa seurataan, miten kaupunkien viranomaiset suhtautuvat sateenkaariliputukseen pride-tapahtumien aikaan.

*****

Hampurissa tehtiin maaliskuussa kaupungin johdossa olevien puolueiden kesken sopimus, jossa yhtenä kohtana on sateenkaariliputus Hampurin raatihuoneella CSD:n aikana (ensimmäistä kertaa).

Brysselissä liputettiin toukokuun kolmannella viikolla Priden aikaan, ainakin lehtikuvien mukaan.

Berliinissä on viimeinenkin kaupunginosa päättänyt, että liputus tapahtuu CSD-tapathuman aikaan. Viimeksi päätöksen teki viime viikolla Spandau. Viime vuonna kristillisdemokraattien johtaman kaupunginosan pormestari kielsi liputuksen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tukholmassa on sovittu siitä, että kaikki liikennelaitoksen bussit liputtavat europriden aikana.

Viime vuonna Helsingissäkin osa raitiovaunuista liputti sateenkaarilipuilla. Pride-paraati lähes polvistui, kun Etelärannassa vastaan tuli liputettu raitiovaunu.

28 kommenttia

vaeltaja2006 kirjoitti: "
Viime vuonna Helsingissäkin osa raitiovaunuista liputti sateenkaarilipuilla. Pride-paraati lähes polvistui, kun Etelärannassa vastaan tuli liputettu raitiovaunu."

Halpahintaista mielistelyä. Setassa tarjotaan karkkia, HKL tarjoaa ilmaiset liput.
Enemmän kuitenkin arvostaisin lippujen sijasta matkustusrauhaa. Kun HKL ei voi taata matkustajien koskemattomuutta, niin ainakin liput liehuvat. Vähän niin kuin Neukkulassa aikoinaan.

Siellä ne taas menevät - ilman minua. Poljen pyörällä pääkaupunkiseudulla joka paikkaan.
Pyöräily onkin kiva harrastus. Meidänkin perhe pyöräilee mielellään pitkin seutua. Mutta sadepäivän koittaessa Helsingin kaupungin liikennelaitos ja sen palvelut ovat ihan kiva juttu. Minusta sateenkaarilipuilla koristetut spårat olivat kiva juttu. Ja hyvä jos saivat liput edullisesti.