Sateenkaariliputuskausi alkanut (juttukommentit)

  • 1 / 28
  • Pora-liike
  • 2.6.2008 20:52
vaeltaja2006 kirjoitti: "
Viime vuonna Helsingissäkin osa raitiovaunuista liputti sateenkaarilipuilla. Pride-paraati lähes polvistui, kun Etelärannassa vastaan tuli liputettu raitiovaunu."

Halpahintaista mielistelyä. Setassa tarjotaan karkkia, HKL tarjoaa ilmaiset liput.
Enemmän kuitenkin arvostaisin lippujen sijasta matkustusrauhaa. Kun HKL ei voi taata matkustajien koskemattomuutta, niin ainakin liput liehuvat. Vähän niin kuin Neukkulassa aikoinaan.

Siellä ne taas menevät - ilman minua. Poljen pyörällä pääkaupunkiseudulla joka paikkaan.
Pyöräily onkin kiva harrastus. Meidänkin perhe pyöräilee mielellään pitkin seutua. Mutta sadepäivän koittaessa Helsingin kaupungin liikennelaitos ja sen palvelut ovat ihan kiva juttu. Minusta sateenkaarilipuilla koristetut spårat olivat kiva juttu. Ja hyvä jos saivat liput edullisesti.
  • 3 / 28
  • Simsalabim Jim
  • 2.6.2008 21:18
Vieläköhän meidän sukupolvemme elinaikana nähtäisiin pride-liputuksia maakuntakaupungeissakin.
  • 4 / 28
  • vaeltaja2006
  • 2.6.2008 22:26
Riika: Liputus Englannin suurlähetystössä


Riian Priden aikana viikonloppuna Englannin suurlähetystö liputti sateenkaarilipulla. Se oli varmaan ensimmäinen kerta Latviassa.
Kuvia:
http://ukgaynews.org.uk/Archive/08/Jun/0201.htm

Viikonvaihteessa lippu lähetetään Varsovaan Varsovan Pride-marssipäivän kunniaksi.
  • 5 / 28
  • vaeltaja2006
  • 3.6.2008 9:07
Plymouthissa liputetaan

Lounais-Englannin Plymouthissa sateenkaariliputetaan ensi lauantaina Pride-tapahtuman aikana. Sekin on ensimmäinen kerta. Muutakin mielenkiintoista on Plymouthissa. On mm. näyttely, jossa kuvataan HLBTI-väestön historiaa.
  • 6 / 28
  • vaeltaja2006
  • 5.6.2008 7:01
Berliinin lippuriita ratkesi


Aamun lehti kertoo, että Berliinissä on ollut viime hetkeen saakka kiista siitä, liputtaako Reinickendorfin kaupunginosa sateenkaarilipulla. Viime vuonna ei liputtanut. Kristillisdemokraattinen paikallispormestari Marlies Wanjuta on sitä mieltä, että raatihuoneen edessä on jo nyt edustettuna kaikki uskonnot, kansallisuudet ja seksuaaliset suuntaukset. On kolme lipputankoa. Yhdessä on EU-lippu, toisessa Saksan lippu ja kolmannessa Berliinin lippu.

Paikallisparlamentti äänesti pormestarin nurin. Päätös: sateenkaariliputus toteutetaan. Liputus toteutetaan, vaikka pormestari jupiseekin, että kohta tulevat varmaan uusnatsit ja haluavat myös liputuksen.
(Berliner Kurier)
Olihan se kieltämättä hulppea tunne, kun ei illalla metrolla kotiin tullessani huomasin ljaan sateenkaarilipun hulmuavan siellä entisellä teollisuusalueella Kalasataman kohdalla. Melkein yhtä hulppea kuin joskus nuoruusvuosina yliopiston hallintorakennuksen valtauksen merkiksi tankoon vedetty musta lippu. No, se ei siellä kauan pysynyt ja nythän ne voisivat liputtaa yritysten lipuilla.
  • 8 / 28
  • Pora-liike
  • 5.6.2008 7:54
Enpä nähnyt vaikka olin eilen siellä päin liikkeessä. Minulla on punamusta lippu tilauksessa. Mihinkäköhän sen pistäisin.
Minulla olisi Porikselle ehdotus, mutta en kehtaa sitä sanoa. :-)))
JuhaniV kirjoitti: "Minulla olisi Porikselle ehdotus, mutta en kehtaa sitä sanoa. :-)))"

Minä kiitän sinua huomaavaisuudestasi! Poika, alat oppia!
Varsova


Varsovassa sateenkaarilippu nousi Englannin suurlähetystön salkoon. Siinä se liehuu maanantaihin saakka. Varsovassa on huomenna Pride-paraati klo 15.
Meilla taalla atlantin takana on aina kaikki liput ulkona 24/7, gay ja muut.
Sateenkaarilipun symbolinen merkitys on korostunut parin viime viikonvaihteen aikana. Riiassa Englannin lähetystö liputti sateenkaarilipulla ja perjantaina lippu nostettiin Varsovassa sijaitsevan Englannin suurlähetystön salkoon. Juhlatilaisuudesta on kuva UkGayNewsin sivulla. Lauantain tasa-arvoparaati ohitti Englannin suurlähetystön ja suuri osa ihmisistä hieroi silmiään ja hurrasi nähdessään lipun salossa. Ensimmäistä kertaa Puolassa sateenkaarilippu julkisen rakennuksen edessä!

http://ukgaynews.org.uk/Archive/08/Jun/0801.htm

Englannin Varsovan suurlähetystön virallisilla nettisivuilla kerrotaan myös liputuksesta, ja sivulla tarjotaan työkalupakki HLBTI-asioihin.

http://www.britishembassy.gov.uk/Files/kfile/LGBT%20toolkit.pdf

Kuvasarja näyttää tasa-arvomarssin etenemisen, mutta ainoatakaan Suomen lippua joukossa ei näy. (Poris hykertelee tyytyväisenä). Sen sijaan lihaspakkauksia ja koristeellisia drag queeneja siellä on. Ja sitten tullaan Englannin suurlähetystölle.

http://ep2008.acoto.pl/
vaeltaja2006 kirjoitti:
"Kuvasarja näyttää tasa-arvomarssin etenemisen, mutta ainoatakaan Suomen lippua joukossa ei näy. (Poris hykertelee tyytyväisenä)."

Meinaatko, että Puolan lippu olisi oleellinen parannus asiaan?
Symmetrisissä lipuissa on se paha puoli ettei niitä voi kääntää protestiksi nurin päin, niin kuin Yhdysvaltain lipulle tehdään lähinnä alkuperäisväestön mielenosoituksissa.
Puolalaiset eivät älyä tehdä sitä Pridessä, vaan lippu on oikeinpäin. Tosin mitähän siitä seuraisi jos siellä häpäistäisiin maan lippu nationalismista sekaisin olevassa maassa.

"sitten tullaan Englannin suurlähetystölle."

Liputtaakohan Englannin lähetystö Helsingin priden kunniaksi? Asia kannattaisi melkein tarkastaa.

Qruiserissa on tapahtumakalenteri, joka tietää kertoa tällaista:
"Palm Springs on aavikkokaupunki Riverside Countyssa, Etelä-Kaliforniassa. Kaupungin puistot, golfradat ja omakotitalojen puutarhat säilyvät hengissä jatkuvan keinokastelun avulla. Noin 35% väestöstä on HBT-kansaa ja vuodesta 1995 lähtien on sillä ollut avoimesti gay pormestari. Vuosittainen Gay Pride-festivaali pidetään ensimmäisenä marraskuun viikonloppuna ja houkuttelee kaupunkiin tuhansia osanottajia. Melkein sitäkin isommaksi on tullut vuosittainen "White Party", joka järjestetään tänä vuonna 18-21.4 (joka vuosi maalis-huhtikuussa)."

35% !! (missähän lesbot ovat tuosta?)

West Hollywoodin luku on 41%. Varmuuden vuoksi ne ovat automatkan päässä toisiaan jos Palm Springsissä sattuu olemaan liikaa heteroita.
Sateenkaarilippu poliisilaitoksen salkoon

Ensimmäistä kertaa nostaa poliisilaitos sateenkaarilipun salkoon Berliinin Platz am Luftbrücke -poliisiasemalla eli ilmasilta-muistomerkin vierellä. Tarkoituksena on osoittaa suvaitsevaisuutta ja laajakatseisuutta. Lauantain CSD-paraatin yhtenä keskeisenä aiheena on rikollisuus ja väkivalta homoja ja lesboja vastaan.
Poliisiasemien lipputangoissa ei saanut eilen olla Saksan lippuja, kun Saksa ja Turkki taistelivat tietään EM-loppukilpailuun. Sen sijaan poliisiaseman tangossa liehui sateenkaarilippu. Poliisien ammattiliitto ei ymmärrä tätä poliisipäällikön määräystä. Sateenkaarilippu nostettiin salkoon eilen klo 13 Ilmasilta-muistomerkin vieressä olevalla poliisiasemalla.
http://www.morgenpost.de/berlin/article594706/Polizeigewerkschaft_will_Deutschland_statt_Regenbogenflagge.html
Wienissä oli viime viikolla pride-viikko. Sen kunniaksi sosiaalidemokraattisen puolueen toimiston lipputankoon nostettiin sateenkaarilippu. Lippua kuitenkin vahingoitettiin ja sen tilalle päätettiin laittaa musta (suru)lippu.
http://www.gayboy.at/news/13340
Hampurissa kytee sateenkaarilippuriita. Hallitussopimuksessa keväällä vihreät saivat läpi sen ,että CSD-juhlaviikolla raatihuoneella sateenkaariliputetaan. Lippu nostetaan keskellä rakennusta olevaan torniin torstaina klo 17.30 paikallista aikaa ja sen jälkeen on raatihuoneella vastaanotto. Yllätysvieraitakin on luvassa.

Nyt lehtijutussa kerrotaan, että juuri naimisiin menneet pahoittavat mielensä sateenkaarilipusta. Vanha perinne on valokuvata hääpari raatihuoneen edessä. Kuvitelkaa, siellä liehuu hääkuvassa homojen sateenkaarilippu kaikissa kirjon väreissä! Liekö sattumaa ,että kuun ensimmäinen perjantai on juuri yleinen hääseremoniapäivä ja silloin on myös homojen juhlakulkue. (kääntäjän huomautus: eikös se pride-paraati ole yleensä lauantaina?!?). Kaupungin viranomaiset ovat tulossa vastaan, ja lippu on luvattu hetkittäin poistaa tangosta. Perjantai-iltapäivänä pidettään liputuksessa taukoa. "Käytännön sovitteluratkaisu" kelpaa liputusidean isälle, paikallisten vihreiden puuhamiehelle, Farid Müllerille.

Raatihuoneen kuva:
http://www.bild.de/BILD/hamburg/aktuell/2008/07/21/aerger-um-schwulen-flagge/im-hamburger-rathaus.html
vaeltaja2006 kirjoitti: "lippu on luvattu hetkittäin poistaa tangosta."

Minusta on melko kestämätöntä nöyristelyä. Menkööt naimisiin jollain muulla viikolla! Mitäpä jos tulisi sademyrsky, rakeita tai vaikkapa lunta hääpäivänä? Ei kuva silloinkaan olisi välttämättä kaunis.
Minusta olisi hienoa, että kaikki ihmiset voisivat kokea sateenkaarilipun omakseen vähän niin kuin kaikkia maailman ihmisiä yhdistää olympialippu tai YKn lippu. Mutta matkaa kaikkien maailman ihmisten yhdistäviin lippuihin on varmaan niin paljon kuin ihminen on maapallolla nykyihmisenä ollut. Ehkä vielä seuraavat 200 000 vuotta vielä.

Tänään tulee dokumentti ihmiskunnan lähes täydellisestä tuhosta. Hauskaa siinä on se että olemme kaikki juuriltamme kotoisin Somaliasta ja Afrikan sarvesta. He He
Berliinissä yksi poliisiasema sateenkaariliputti. mutta jalkapallokisojen vuoksi kansallisia lippuja ei poliisiaseman tankoihin saanut nostaa, vaikka moni poliisi olisi halunnut liputtaa Saksalle. Oli Turkki-Saksa -ottelu.

Jotkut poliisit protestoivat. Sähköpostiviesteissä on ollut homofobisia mielipiteitä. Paikallinen virkamies oli lähetellyt kutsuja juhlahetkeen, kun lippu nostettiin. 40 poliisia painoi "vastaa"-painiketta ja kirjoitti vastaukseensa henkilökohtaisia mielipiteitään. Nämä vastaukset levisivät kaikille, joiden nimi oli vastaanottajalistassa. Jotkut vastasivat asiallisesti, että poliisilla ei ole aikaa jalkapallokisoejn aikaan erilaisille juhlallisuuksille. Sitten oli myös toisenlaisia vastauksia: "Jos jollain on kullanväriset tangat ja sateenkaaren värinen suikka, mene eturiviin poseeramaan. Virka-asetta ei saa ottaa mukaan, vaikka se korostaisi tämän opeeraation merkitystä". Tai toinen vastaus: "Hyi" tai kolmas vastaus: "Millon liputus järjestetään marginaaliryhmälle nimeltä heterot. Kuumin terveisin...".


Poliisipäällikkö Dieter Glietsch ei siedä homofobisia kannanottoja poliisilta. Nyt alkaa jälkinäytös: Kuultuaan vastauksista poliisipäällikkö Glietsch on kutsunut 29 poliisimiestä henkilökohtaiseen puhutteluun. 13 on jo käynyt. Poliisipäällikkö ilmoitti puhuttelukutsussa, että hän haluaa perustella liputusta ja samalla kuulla virkamiestensä mahdollisen kritiikin. Minkäänlaisiin rangaistustoimiin ei ole ryhdytty, ilmoitti poliisin tiedottaja.

Myös poliisin ammattiliitto ilmaisi vastenmielisyytensä liputusta kohtaan. Sieltä sanotaan, että homojen suojaaminen väkivallalta on kovaa työtä eikä mitään liputtamista.

Vihreiden edustaja sanoi eilen kuultuaan puhutteluista, että on oikein, että korkeimmalta taholta reagoidaan homoja ja lesboja kohtaan esitettyihin loukkauksiin.
(Tagesspiegel)
  • 24 / 28
  • vaeltaja2006
  • 22.7.2008 20:39
Poliisipäällikön puhuttelut aiheuttavat kritiikkiä. Poliisiliiton mukaan yhteiskuntapolitiikka ei ole poliisin tärkein tehtävä. Irakin pääministerin ja USAn Obaman vierailut Berliinissä aiheuttavat poliisille aivan muunlaisia tehtäviä. Poliisiliiton mukaan tähän asiaan ei pitäisi ylireagoida. Poliisipäällikkö on heidän mukaansa itse aiheuttanut tämän tilanteen.
http://www.berlinonline.de/aktuelles/berlin/detail_ddp_2167350590.php

Oma kommentti: Poliisit ovat olleet olennainen osa sitä väkivaltakoneistoa, joka on nöyryyttänyt homoja. Ehkä kannattaisi käyttää pienempää ääntä, kuin mitä poliisien liitto nyt tekee.
vaeltaja2006 24 / 25
22.07.2008, 07:20
"Myös poliisin ammattiliitto ilmaisi vastenmielisyytensä liputusta kohtaan. Sieltä sanotaan, että homojen suojaaminen väkivallalta on kovaa työtä eikä mitään liputtamista."

Suomessa voitaisiin sitten liputtaa. Kun ne eivät tee sitä kovaa työtä.
Hampurissa tehtiin paikallishallituksessa sopimus siitä, että raatihuoneella sateenkaariliputetaan. Julkisuuteen esiteltiin tieto, että sateenkaariliputus alkaa torstaina (eilen) klo 17.30. Ne, jotka osuivat paikalle klo 17 jälkeen, hieroivat silmiään, sillä lippu oli jo siellä. Ja ne, jotka tulivat vasta myöhemmin raatihuoneelle, saivat nähdä, miten klo 18 lippu vedettiin pois. Onko käynnissä vallankaappaus? Onko hallitus kaatunut?

Ei. Raatihuoneen liputusohjesäännön mukaan liputus alkaa aina klo 7.30 ja loppuu illalla klo 18. Siinä välillä ei lippuja nostella. Niinpä sateenkaarilippu oli nostettu salkoon jo aamulla.

Raatihuoneen suuressa salissa pidettiin illalla kuitenkin vastaanotto.
(Pink channel, Hampurin gayradio)
Hampurin raatihuoneella sateenkaarilippu liehuu edelleen, vaikka sääntö on tiukka: kaikki liputus on lopetettava klo 18. Gayradio Pink Channel kyseli ohikulkijoilta, mikä lippu tuo on. Yhdeksän kymmenestä tiesi. Kun Helsingissä lähdin kesäkuussa pride-paraatiin ja sateenkaarilippu oli kainalossa, ihmiset kyselivät, mikä se on.
vaeltaja2006 kirjoitti: " Kun Helsingissä lähdin kesäkuussa pride-paraatiin ja sateenkaarilippu oli kainalossa, ihmiset kyselivät, mikä se on."

Minäkin olen törmännyt kyselijöihin ja arvellut heidän olevan maalaisia.
Punamustaa anarkistilippua taas sekoitetaan Karjalan viiriin.
Mutta ei se mitään, 1938 ei Kaunoselässä tunnettu Suomen lippua.