Taiwan: parlamentti hyväksyi samaa sukupuolta olevien avioliitot

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 3
Taipei, Taiwan.

Taiwanin parlamentti hyväksyi perjantaina 17. toukokuuta samaa sukupuolta olevien avioliitot, ja Taiwanista tulee Aasian ensimmäinen yhdenvertaisen avioliittolain säätänyt valtio. Parlamentti hyväksyi lakiesityksen äänin 66–27.

Avioliitto-oikeus olisi toteutunut parlamentin päätöksestä riippumatta, sillä perustuslakituomioistuin määräsi toukokuussa 2017 maan parlamentin säätämään tarvittavat lait samaa sukupuolta olevien avioliittojen sallimiseksi. Aikaa lakien muuttamiseksi tuomioistuin antoi kaksi vuotta. Tuomioistuimen päätöksen mukaan vain miehen ja naisen väliset avioliitot salliva avioliittolaki loukkaa perustuslaissa mainittuja vapautta avioitua ja ihmisten yhdenvertaisuutta.

Jo huhtikuussa viranomaiset ilmoittivat olevansa valmiit lakimuutokseen.

Ilman parlamentin hyväksymää lakipakettia samaa sukupuolta olevien parien asema olisi kuitenkin jäänyt hieman heikommaksi kuin eri sukupuolta olevien parien.

Taiwanin presidentin Tsai Ing-wenin on vielä vahvistettava lakiuudistus. Hän ilmaisi jo Twitter-viestissään tyytyväisyytensä lakiuudistukseen.

Lakiuudistuksen vastustajat pyrkivät viime hetkeen asti vesittämään lakiuudistuksen, mutta yritys torjuttiin. 
 

3 kommenttia

PAH!
Katselet näemmä maailmaa vaaleanpunaisten silmälasien läpi.

Laki on Taiwanissa säädetty ihan vain Manner-Kiinan ja muiden Aasian valtioiden kiusaksi. Taiwan haluaa osoittaa olevansa naapuriaan modernimpi. Homot sopivat tähän tehtävään juuri nyt erinoimaisesti. Se siitä rakkaudesta!