Sateenkaariliput liehuvat kesän pride-tapahtumien aikana

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren

Monissa suomalaiskaupungeissa liputetaan kesän 2019 pride-tapahtumien aikana sateenkaarilipuin. Joillain paikkakunnilla kaupungin toteuttaman sateenkaariliputus on herättänyt kiivastakin keskustelua ja kohdannut syytöksiä "tietyn aatemaailman suosimisesta".

Kesän 2019 pride-tapahtumien tiedot ovat ranneliike.netin tapahtumakalenterissa.

Lappeenrannan kaupunki järjestää lauantaina 8. kesäkuuta kello 10-14 sateenkaariliputuksen kaupungintalolla. Tuolloin Lappeenranta Pride -kulkue lähtee kaupungintalon edestä kello 13, ja kulkueen jälkeen on piknik Kasinonpuistossa. Liputus päättyy kello 14, jonka jälkeen alkaa kaupungintalolla järjestettävän lasten ja nuorten kansantanssifestivaalin liputus.

Tampereen kaupunki liputtaa Pirkanmaan Pride -viikolla 8.-15. kesäkuuta sateenkaarilipuilla Sampolan edustalla olevissa lippusaloissa. Tampereen kaupungille oli ehdotettu, että kaupunki liputtaisi sateenkaarilipuilla tapahtuman aikana. Pormestarin päätöksellä liputus järjestetään.

Helsinki on jo useampana vuonna järjestänyt sateenkaariliputuksen pride-viikolla. Nyt myös Riihimäellä osallistutaan Helsinki Pride -tapahtumaan ja kaupunki järjestää sateenkaariliputuksen, asiasta käydyn vaiheikkaan käsittelyn jälkeen. Hämeenlinnassa asiasta tehdystä valtuustoaloitteesta käydään keskustelua, eikä päätöksiä ole toistaiseksi tehty. Mahdollista liputtamista on vastustettu erityisesti perussuomalaisten riveistä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Oulussa pride järjestetään 10. elokuuta. Kesällä 2018 Oulu Pride -tapahtuman sateenkaariliputus joutui ilkivallan kohteeksi.

Turku Pride 2019 järjestetään 19.-25. elokuuta. Turun kaupunki on järjestänyt useana vuonna pride-liputuksen viikon ajaksi. Toistaiseksi virallisesta päätöksestä ei vielä ole tietoa. 

Kouvolassa on virinnyt keskustelu pride-liputuksesta elokuun lopulla järjestettävän Kouvola Pride -tapahtuman aikana.

Kesällä 2018 Torniossa Border Pride -tapahtuman aikana esillä olleet sateenkaariliput varastettiin lippusaloista. Kesän 2019 pride-tapahtuma järjestetään elo-syyksuun vaihteessa.

Raaseporissa kaupunki liputtaa 7. syyskuuta neljättä kertaa järjestettävän Raasepori Pride -tapahtuman aikana. Kaupunginvaltuusto on päättänyt liputtaa Pride-päivänä, ja osoittaa näin tukensa tärkeälle ihmisoikeustapahtumalle ja moninaiselle Raaseporille. Tämän vuoden teemana on satavuotiaalta Suomelta lainattu #yhdessä #tillsammans #together, joka viittaa 10-vuotiaaseen Raaseporiin, sekä siihen, kuinka moninaisuus on läsnä kaikkialla yhteiskunnassa, ja yhdessä tekemällä jokainen voi olla omana itsenään osa kokonaisuutta. 

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!