TV-kanavan sokkotreffiohjelma palkitsi miesparin matkalla homosuhteet kieltävään maahan

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
Karibianmerellä sijaitseva Saint Lucia elää turismista

Britannialainen Channel 5 palkitsi Blind Date -ohjelmassa kaksi bimiestä matkalla maahan, jossa miesten välinen seksi voi johtaa jopa kymmenen vuoden vankeusrangaistukseen.

Sunnuntaina 5. toukokuuta nähty oli ensimmäinen bi-teemainen jakso, jossa Jordan Shannon ja Jesse Drew löysivät toisensa. Miesten välinen seksi on kuitenkin lailla kielletty palkintokohteessa. 

Shannon kertoi Daily Star -julkaisulle, ettei tiennyt lainsäädännöstä ennen kuin paikan päällä hotellin turvallisuushenkilö kertoi, että useimmat homomiehet pysyvät kaapissa, koska homoseksuaalisuus on laitonta. Myös Britannian turistineuvonta kehottaa hlbti-vähemmistöihin kuuluvia välttämään julkisia hellyyden osoituksia maassa, joka kuuluu runsaan 70 homosuhteista rankaisevan valtion joukkoon. Saint Lucialla käydään keskustelua homosuhteiden dekriminalisoinnista.

Televisiokanavan tiedottaja kertoo, ettei palkintomatkakohteen lainsäädännön tilanteesta ollut tietoa, ja asiasta käydään keskustelua tuotantoyhtiön kanssa. Ohjelmaa tuotaa Graham Nortonin perustama So Television. Parinmuodostusohjelmaa on juontanut parin vuoden ajan Paul O’Grady. Kyseinen jakso ei ole esillä kanavan verkkopalvelussa.

Pink News kertoo, että miehet ovat jo palanneet Britanniaan matkalta, eikä ongelmia ollut. Matkasta on määrä keskustella myöhemmin.

Karibianmerellä sijaitseva Saint Lucia on 166 000 asukkaan Brittiläiseen kansanyhteisöön kuuluva saarivaltio, jonka merkittävin elinkeino on turismi. 

Blind Date -ohjelman formaatti on sama kuin Suomen Napakympissä ja sen amerikkalaisessa esikuvassa The Dating Gamessa. Britanniassa ohjelmaa esitettiin vuodesta 1985 vuoteen 2003 ja uudelleen parin viime vuoden ajan.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!