Madonna julkaisi "I Rise" -kappaleen Stonewallin mellakoiden 50-vuotisjuhlan kunniaksi

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 6
Madonna vastaanotti Change Award -tunnustuksen GLAAD Media Awards -tapahtumassa 4.5.2019. (kuva: Evan Agostini / AP Invision / Lehtikuva)

Madonna kertoo kirjoittaneensa I Rise -kappaleen antaakseen äänen kaikille marginalisoiduille ihmisille, jotka tuntevat olevansa vailla mahdollisuutta avata suutaan.

- Nyt on priden 50-vuotisjuhlavuosi, ja toivon tämän kappaleen rohkaisevan kaikkia olemaan oma itsensä, avaamaan suusta ja rakastamaan itseään, sanoi Madonna.

Kappaleen alussa kuullaan Parklandin kouluampumisesta selvinneen Emma Gonzálesin puhetta. Biseksuaalisuudestaan kertonut Gonzáles on tapahtumien jälkeen puhunut tiukempien aselakien puolesta. Hänen tunnetuksi tulleita sanojaan on käytetty asesäätelyä vastustavissa mielenosoituksissa: "[Sanovat että] me lapset emme ymmärrä mistä puhumme, että olemme liian nuoria ymmärtämään miten hallitus toimii. Ja paskat!".

I Rise on toinen singlejulkaisu Madonnan uudelta Madame X -levyltä, joka puolestaan on järjestyksessään 14:s Madonnan albumeista. Se on määrä julkaista 14. kesäkuuta. Madonna on yksi maailman kaikkien aikojen menestyneimmistä artisteista ja häntä pidetään yhtenä ns. homoikoneista. Hänet palkittiin Change the World -tunnustuksella lauantaina 4. toukokuuta 2019 järjestetyssä vuosittaisessa GLAAD Media Awards -tapahtumassa New Yorkissa.

Stonewall Inn

Vuonna 1969 Stonewall Inn -baarin toistuviin ratsioihin sekä virkavallan ja seksuaalivähemmistöjen toistuviin yhteenottoihin kyllästyneet asiakkaat ryhtyivät New Yorkissa vastarintaan. Nykyisen pride-liikkeen katsotaan saaneen alkunsa noista tapahtumista.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

6 kommenttia

Omia ääniä löytyy, kuten Querelle Festivaali osoitti, ongelma taitaa olla siinä että itse homopopulaa ei juurikaan kiinnosta oma ääni vaan lipsynkataan ikoneita uhrituen sympatiaäänien toivossa.

Mutta kiitos, Madonna, kun annoit minulle äänen, ja isompi kiitos jos annat ääneni kuulua sitomatta sitä viimeisimmän levysi promootioon. Kovasti tunnut pitävän ääniämme yllä silloin, kun sinulta on tulossa uutta materiaalia.
St Judylla ei taida olla tietoa Madonnan työstä esim HIV/Aidsin suhteen jota tehnyt uransa alusta(35 vuotta)kun se ei todellakaan ollut muodikasta ja tautiin sairastuneita välteltiin ja pilkattiin. Tässä koko puhe eilisestä tilaisuudesta: https://youtu.be/CBjQXSUNg9o