Ismo Poutiainen edustaa Suomea Mr. Gay World -kilpailussa Kapkaupungissa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
Ismo Poutiainen Mr. Gay Finland -kilpailun voiton jälkeen (kuva: Karo Holmberg)

Vuoden 2018 Mr. Gay Finland Ismo Poutiainen edustaa Suomea Etelä-Afrikan Kapkaupungissa sunnuntaina käynnistyvissä Mr. Gay World 2019 -kilpailuissa. Kilpailun 24 osanottajan finaali on lauantaina 4. toukokuuta. 

Kuopiossa syntynyt, muttaTampereella kymmenen vuotta asunut 36-vuotias Poutiainen on järjesteyksessään yhdeksäs Mr. Gay Finland. Hän on ammatiltaan parturi-kampaaja. 

Kun hänet kesäkuussa 2018 valittiin Mr. Gay Finland -tittelin haltijaksi, nosti hän esiin sen, että sateenkaariyhteisö koostuu eri-ikäisistä ihmisistä. Hän korosti, että erityisesti vanhemman miehen kaapistatulo voi olla vaikeaa, etenkin jos tämä on ehtinyt tottua elämään heteroperhe-elämää salaten samalla oman itsensä. Paitsi homomiehiin, Poutiainen viittasi biseksuaalisiin miehiin, joiden asiaan hän on kiinnittänyt huomiota. Kilpailun tuomaristo puolestaan kertoi vakuuttuneensa Poutiaisen aitoudesta ja uskottavuudesta. Sen mukaan Poutiaisesta paistaa aito palo ja halu ajaa konkreettisesti koko sateenkaariyhteisön asiaa.

Mr. Gay World -kilpailu siirrettiin Hong Kongista Kapkaupunkiin

Alkuaan Mr. Gay World -kilpailu oli tarkoitus järjestää Hong Kongissa. Jo elokuussa 2018 kerrottiin, ettei Kiinan mantereella toimiva yhteistyökumppani voinut lähteä järjestämään tapahtumaa. Taustalla ovat viranomaisten toimet ja järjestäjien perheiden turvallisuussyyt. 

Vuoden 2022 Gay Games -kilpailu on määrä järjestää Hong Kongissa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!