Laulaja Alma kertoi lehdelle tyttöystävästään

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 8
Helsinki Pride 2017 -tapahtuman puistojuhlassa.

Kansainvälistä menestystä niittänyt, kirkkailla väreillä värjätyistä hiuksistakin tuttu suomalaislaulaja Alma, 23, kertoi brittiläiselle Gay Times -julkaisulle tyttöystävästään. Aiemmin hän ei ole puhunut julkisuudessa myöskään seksuaalisesta suuntautuneisuudestaan.

Alma on kuitenkin elänyt avoimesti tyttöystävänsä kanssa ja asia on käynyt ilmi myös sosiaalisesta mediasta. Alma toteaa haastattelussa, ettei ole halunnut salata mitään, esimerkiksi menestymismahdollisuuksiensa vuoksi. Hän ei ole kuitenkaan halunnut sekoittaa tyttöystäväänsä viihdemaailmaan.

- Olen elänyt niin avoimesti. Olen niin vapaa, enkä ole koskaan ymmärtänyt, mitä jännittävää homoudessa on. Minulle se on ihan tavallista, hän kertoo.

- Mutta kun ymmärsin, että ehkä se on jännittävää ja se on nähty pahana joissain paikoissa, ja että voin avoimena olemalla auttaa joitakin ihmisiä, aloin ajatella, että voisin puhua asiasta enemmän. En ole koskaan halunnut tuoda tyttöystävääni gaaloihin ja muihin, koska hän on minulle kaikki enkä halua sekoittaa häntä siihen touhuun. En kuitenkaan halua piilotella mitään.

Alma myös kertoo haastattelussa kaapistatulostaan vanhempiinsa ja suhteestaan näihin.

- Kirjaimellisesti äiti näki minun suutelevan tyttöä, ja se oli siinä, naureskelee Alma.

- Se oli niin noloa. Ensin emme puhuneet asiasta. Juttelemme aina äidin kanssa autossa. Avaudumme aina toisillemme minun ajaessa. Olin vain, että "ok, luultavasti tiedät, että olen lesbo", ja hänelle asia oli selvä. Isälle asiasta ei ole edes tarvinnut puhua, asia on niin selvä.

Alma kehuu vanhempiaan parhaimmiksi, jotka rakastavat häntä ja hänen siskoaan sellaisina kuin ovat.

Gay Timesille Alma kertoo tietävänsä olevansa hyvin onnekas ja kaapistatulon olleen helppoa. Hänen ystäväpiirinsä koostuu yhtä lukuun ottamatta seksuaalivähemmistöihin kuuluvista. Lady Gagan hän nimeää roolimalliksi ja nostaa erityisesti tämän Born This Way -kappaleen.

Alma on kertonut, että kevääksi aiottu kiertue siirtyy syksyyn. Taustalla ovat kiireet. Nyt keväällä ilmestyy Alman levy.

8 kommenttia

Nyt.fi uutisoi, että Alma on kertonut "homoudestaan". Mikä on nyt tämä juttu, että "lesbosta" on tullut jokin ruma sana, jota ei voi enää käyttää? Onko se niin heteropornon leimaama, vai liittyykö tämä jotenkin siihen, miten lesbot on leimattu LGBT-yhteisössä transfoobisiksi paarioiksi?

Niin, no, onhan "homokin" (gay) joutunut uudelleenmäärittelyyn. Biseksuaalit queer-aktivistit eivät voi sietää ajatusta, että homomiehet voivat viestiä identiteettiään, halujaan ja rajojaan, joten ovat nyt kuulemma päättäneet, että "gay" onkin "kattokäsite" (umbrella term) kaikille sateenkaariyhteisön jäsenille, vähän samaan tapaan kuin "queer".

Saa nähdä milloin homomiehet ottavat mallia lesboista ja nostavat kytkintä tästä "yhteisöstä".
Lesbo on (joskus käytetty) rinnakkaisnimi naispuolisesta homoseksuaalisesta henkilöstä. Olisikohan tässä taustalla myös (psykologian) identiteettiin liittyvä asia: homous viittaa biologistaustaiseen seksuaaliseen suuntautuneisuuteen, mutta viittaiskohan sana "lesbo" enemmänkin johonkin identiteettiin.

Alkuperäisessä (englanninkielisessä) haastattelussa Alma käyttää sanaa "gay", lehti taas mielellään käsitettä "queer female".

Suomeksi "homomies" on ihan käypä alleviivaamaan identiteettiä. Minusta tässä ei ole kovin suurta "juttua", ainakaan ongelmaa.