Kesän 2019 Lahti Pride -tapahtuma järjestetään jo toukokuun lopulla

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
  • 1
Lahti Pride -kulkue kesällä 2016

Lahti Pride -tapahtuma järjestetään aiemmista vuosista poiketen jo toukokuun lopulla. Kulkuepäiväksi kerrotaan 25.5.2019.

- Tapahtumaa päätettiin siirtää aiempien vuosien elokuun ajankohdasta, koska loppukesästä Lahdessa on myös paljon muita tapahtumia ja loma-ajat vaikeuttavat yhteistyötä eri tahojen kanssa. Edellisten vuosien tapaan tapahtuman taustalla on pyrkimys edistää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhdenvertaisuutta yhteiskunnassa: tehdä näkyväksi seksuaalisen suuntautumisen, sukupuolen ja sen ilmaisun moninaisuutta. Tarkemmalta teemaltaan vuoden 2019 Lahti Pride keskittyy monimuotoisiin perheisiin ja läheissuhteisiin, Lahti Pride -tuottaja M Pyysing kertoo.

Maanantaina julkaistussa tiedotteessa kerrotaan, että ensimmäistä Lahti Pridea vietettiin 2014 ja yhtä välivuotta lukuun ottamatta, tapahtuma on tuonut siitä asti vuosittain Lahteen kulkueen, tori- tai puistojuhlan, koulutuksia, bileitä, taide-ja kulttuuritapahtumia ja erilaisia vertaistapaamisia.

Lahti Pride kuvaa itseään kaikille avoimeksi ihmisoikeustapahtumaksi, jonka Lahden Seta ry järjestää vuosittain. Tapahtuma järjestetään täysin vapaaehtoisvoimin sekä yhteistyössä lahtelaisten yritysten ja yhdistysten kanssa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Toivottavasti Lahti Pride näkyy tänä vuonna entistä enemmän Lahtelaisessa katukuvassa. Toivotamme kaikki paikalliset yhdistykset ja yritykset sekä innokaat vapaaehtoiset lämpimästi mukaan tapahtumaan ja sen järjestelyihin. Myös kulkuepäivän ohjelmaan liittyvä artisti- ja esiintyjähaku on jo auki, Lahden Seta Ry:n puheenjohtaja AK Norojärvi sanoo.

Vuoden 2019 varmistuneita Suomen pride-tapahtumien kulkuepäiviä

Arctic Pride, Rovaniemi 2.3.
Ruka Ski Pride, Kuusamo 6.4.
Pohjois-Karjala Pride, Joensuu 18.5.
Lahti Pride, Lahti 25.5.
Lappeenranta Pride, Lappeenranta 8.6.
Vaasa Pride, Vaasa 15.6.
Helsinki Pride, Helsinki 29.6.
Lohja Pride, Lohja 13.7.
Oulu Pride, Oulu 10.8.
Turku Pride, Turku 24.8.
Kouvola Pride, Kouvola 24.8.

Näiden lisäksi odoitetaan ainakin alkukesälle Pirkanmaan pride-tapahtumaa ja loppuvuoteen Mikkeli Pride -tapahtumaa.

1 kommenttia

Tuohan sopii erittäin hyvin ja luonnollisen mukavasti täkäläiseen monituhatvuotiseen Toukojuhla-, Helajuhla-ajan perinteeseen,

Eli juurikin tuohon aikaan, kun kevätkyntötyöt ja siemenviljakylvötkin oli tehty, on ollut aika juhlia välillä mukavasti. Noiden juhlien perinteeseen kuuluu tanssimiset ja simanjuonnit, sekä mukavat riiustelut ja lemmenleikitkin (joista vierasperäinen nihilisti-papisto sittemmin kyttyröi).

Touko- ja Helajuhlia on vietetty juurikin keskeisimmillä viljanviljelyalueilla, Lahti-Hämettä myöten. Pride-rakkausjuhla sopiikiin hyvin tuohon perinteeseen mukaan!