Torontossa miehiä surmannut tuomittiin elinkautiseen vankeuteen

  • Uutinen
  • Yleiset
  • Sami Mollgren

Kanadan Torontossa asuva 67-vuotias Bruce McArthur on tuomittu kahdeksaan elinkautiseen vankeusrangaistukseen usean miehen paloittelusurmista.

Asiasta ovat kertoneet esimerkiksi Kanadan yleisradioyhtiö CBC sekä uutiskanava CNN.

McArthur pidätettiin tammikuussa 2018 kahdesta murhasta epäiltynä. Tutkimusten laajenemisesta kerrottiin helmikuussa. Selvittämättömiä katoamistapauksia tutkinut poliisi yhdisti McArthurin lopulta moniin muihinkin katoamisiin. Ensimmäinen murha tapahtui syksyllä 2010 ja viimeinen uhri katosi kesällä 2017, jota selvitettäessä poliisi pääsi McArthurin jäljille.

Vihersuunnittelijana työskennellyt McArthur paloitteli uhrinsa ja piilotti heidän ruumiinosiaan kasviruukkuihin. Hän on myöntänyt surmat. 

Nyt ilmitulleiden tietojen mukaan poliisin mentyä pidättämään epäiltyä McArthuria, he löysivät tämän kotoa yhä elossa olevan miehen sänkyyn sidottuna. McArthurin tietokoneelta löytyi yhdeksän eri miesten nimillä nimettyä hakemistoa, joista yhden nimi oli sänkyyn sidotun miehen. Kansioihin oli talletettu miesten kuvia elävinä ja kuolleina. Miehissä näkyi merkkejä pahoinpitelystä. Osassa kuvia miehet oli vaatetettu turkiksin ja suussa oli savuke. Joissain kuvissa oli näkyvillä murha-aseena käytetty metallitanko, johon oli kiinnitetty köysi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Uhrit olivat kodittomia, homoja ja maahanmuuttajataustaisia. Uhrit olivat taustansa vuoksi suojattomassa asemassa, ja osa uhreista piilotteli homoseksuaalisuuttaan. McArthur etsi uhrejaan Gay Villagen alueelta. Lisäksi hänellä oli profiileja miesten seuraa etsivien miesten suosimissa verkon deittipalveluissa. McArthur houkutteli miehet kotiinsa, kuristi heidät ja paloitteli ruumiit.

Surmatöiden motiivia McArthur ei ole ilmaissut. Uhreista ainakin osan kanssa hänellä oli seksuaalinen suhde.

Monet McArthurin tunteneet ovat kokeneet hänet harmittomana ja kuvailleet tätä joulupukkimaiseksi. Hän on varsinaisen työnsä ohella työskennellyt myös joulupukkina ostoskeskuksessa. Toisaalta jotkut McArthurin tunteneet ovat kuvailleet häntä äkkipikaiseksi ja itsepäiseksi. Vuonna 2003 McArthur sai pahoinpitelytuomion, koska hän oli hyökännyt miehen kimppuun. Tapausten tultua julki jotkut McArthurin kohtaamat miehet kertoneet McArthurin toimineen väkivaltaisesti aiemminkin, mutta tapaukset ovat jääneet ilmoittamatta poliisille.

Poliisi pääsi lopulta McArthurin jäljille viimeisimmän uhriksi joutuneen kotoa löytyneen kalenteri ansiosta. Sen omistajaksi oli merkitty "Bruce". Sen viimeinen merkintä osui päivälle, jolloin uhri katosi.

McArthur tuomittiin nyt ensimmäisen asteen murhasta. Se johtaa automaattisesti elinkautiseen vankeusrangaistukseen, josta voi anoa pääsyä ehdonalaiseen vapauteen aikaisintaan 25 vuoden jälkeen. On kuitenkin todennäköistä, ettei tämä ole McArthurin tapauksessa mahdollista.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!