Kanadan Torontossa sarjamurhaajan jäljiltä löytynyt jo kuusi uhria

  • Uutinen
  • Yleiset
  • Sami Mollgren

Kanadan Torontossa poliisi on pidättänyt miehen, jota epäillään useiden miesten katoamisesta ja surmaamisesta. Teoista epäilty on 66-vuotias vihersuunnittelija Bruce McArthur.

Poliisi käy parhaillaan läpi selvittämättömiä katoamistapauksia vuodesta 2010 lähtien. Vanhin esiin tullut tapaus on vuodelta 2012. Nyt löydetyt uhrit ovat olleet iältään neljänkymmenen ja kuudenkymmenen väliltä.

McArthur pidätettiin tammikuussa kahdesta murhasta epäiltynä. Hänen osuuttaan miesten katoamisessa oli tutkittu kuukausia ennen pidätystä. McArthurilla oli poliisin mukaan seksisuhde ainakin uhreista toisen kanssa. Kummankaan ruumiita ei ole löydetty.

Tammikuun lopulla poliisi ilmoitti kolmesta uudesta murhasyytteestä. Poliisin alettua tutkia McArthuriin työn puolesta liittyviä kymmeniä kiinteistöjä, löytyi kolmen ihmisen jäännökset kukkaruukuista tontilta, jota McArthur on käyttänyt työvälineidensä varastoimiseen. Torstaina poliisi löysi kuudennen uhrin kukkaruukkuun piilotetut jäännökset.

Ainakin yksi katoamistapaus vuodelta 2010 on nyt yhdistetty McArthurin uudempien tekojen kanssa. Hänen kanssaan työskennellyt ja häntä mahdollisesti myös romanttisessa mielessä tapaillut mies katosi Toronton Gay Villageksi kutsutulla alueella, eikä tapausta ole tähän mennessä selvitetty loppuun.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Vuonna 2003 McArthur sai pahoinpitelytuomion, koska hän oli hyökännyt miehen kimppuun. Tapausten tultua julki ovat jotkut McArthurin kohtaamat miehet kertoneet McArthurin toimineen väkivaltaisesti aiemminkin, mutta tapaukset ovat jääneet ilmoittamatta poliisille.

McArthurin epäillään löytäneen uhrejaan juuri Gay Villagen alueelta. Lisäksi hänellä oli profiileja miesten seuraa etsivien miesten suosimissa verkon deittipalveluissa.

Sunnuntai-iltana Torontossa järjestettiin muistotilaisuus McArthurin viidelle uhrille.

Uutistietojen mukaan McArthurilla on kaksi aikuista lasta avioliitosta 1980-luvulta. National Post kertoo hänen tulleen kaapista vuosituhannen vaihteen tienoilla. McArthurin pojan kerrotaan ajautuneen hakauksiin lain kanssa.

Korjaus: Poistettu jutun pääkuvaksi päätynyt uhrin kuva.

Bruce McArthurin viisi uhria (kuva: Toronto Police Service)

CBC: Vigil held for victims of alleged serial killer Bruce McArthur
Toronto Police: More Charges Against Alleged Serial Killer
BBC: Bruce McArthur: Toronto police find six bodies in flower pots
National Post: How Bruce McArthur went from small-town sock salesman to accused serial killer

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!