GLAAD-järjestö pudotti Bohemian Rhapsody -elokuvan ehdokaslistaltaan

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren

GLAAD-järjestö pudotti Freddie Mercurystä ja Queen-yhtyeestä kertovan Bohemian Rhapsody -elokuvan vuosittain jaettavien GLAAD Media Awards -palkinnon saajien ehdokkaiden listalta. Mediapalkinnot jaetaan keväällä. 

Taustalla ovat ohjaaja Bryan Singeriin kohdistuvat hyväksikäyttösyytökset. Ohjaajaa koskevia huhuja on ollut liikkeellä vuosien ajan. Viimeisimmissä syytöksissä Singerin kerrotaan harrastaneen seksiä alaikäisten poikien kanssa ja hänen käyttäytyneen seksuaalisesti sopimattomasti. Singer itse kieltää syytökset. Hän on sanonut syytöksillä haettavan rahaa tai huomiota.

- Viimeisten ohjaaja Bryan Singeriin kohdistuvien syytösten valossa GLAAD on tehnyt vaikean päätöksen poistaa Bohemian Rhapsody palkinnonsaajaehdokkaiden listalta. Tämänviikkoista The Atlantic -lehden juttua sanoinkuvaamattoman pahanteon kohteeksi joutuneista nuorista ja teini-ikäisistä pojista ei voi jättää huomiotta, kertoi GLAAD asiaa koskevassa tiedotteessaan.

Bohemian Rhapsody on myös ehdolla helmikuun lopulla jaettavien Oscar-palkintojen saajaksi useassa kategoriassa. 

Amerikkalaisjärjestö GLAAD (Gay and Lesbian Alliance Against Defamation) pyrkii vaikuttamaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä mediassa annettavaan kuvaan. Se toimii tapahtuvaa vahingollisten tietojen levittämistä vastaan. Järjestö myös jakaa gaalatapahtumissaan vuosittain palkintoja merkittäville mediavaikuttajille ja erilaisille mediailmiöille ja -töille joissa käsitellään hlbti-ihmisten asioita.

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!