Kansainvälinen Triathlonliitto lisäsi sääntöihinsä kiellon seksuaaliseen suuntautuneisuuten liittyvälle "propagandalle"

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren
  • 1
Triathlon on uinnin, pyöräilyn ja juoksun yhdistelmälaji. 

Kansainvälinen Triathlonliitto (International Triathlon Union, ITU) kieltää jatkossa sateenkaariliput kilpailuissaan. 

Asiasta kertoo Outsports

Marraskuun 2018 lopussa julkaistuihin päivitettyihin sääntöihin on propagandan esittämisen kieltoon lisätty poliittisen, uskonnollisen ja rodullisen ohelle myös seksuaalinen suuntautuneisuus.

Athletes will avoid displaying any kind of demonstration of political, religious, sexual orientation or racial propaganda.

Outsportsin mukaan lisätty viittaus seksuaaliseen suuntautumiseen kohdistuu nimenomaan sateenkaarilippuihin: kilpailija voidaan poistaa kilpailusta ja didskata, mikäli tämä varoituksesta huolimatta ei poista sateenkaarilippua näkyviltä.

ITU:n tiedottaja Olalla Cernuda toteaa Outsportsille, että vastaavia sanamuotoja on monien muidenkin urheilujärjestöjen säännöissä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Seksuaalivähemmistöön itse kuuluva triathlonisti Jack Bistow toteaa Outsportsille sääntömuutoksen olevan askel taaksepäin. 

Outsports huomauttaa, että säännöissä ei kuitenkaan kielletä sukupuoli-identiteetin esiintuomista, joten translipun esilläpito olisi yhä sallittu.

Sääntöihin on lisätty maininta seksuaalisesta suuntautuneisuudesta.

Triathlon on uinnin, pyöräilyn ja juoksun yhdistelmälaji. Kansainvälisen Triathlonliiton alaisuuteen kuuluu myös Suomen Triathlonliitto, jonka verkkosivujen mukaan kansainväliset säännöt ohjaavat myös Suomen liiton toimintaa.

1 kommenttia