Venäläinen LGBT-Network kertoo uudesta homovainojen aallosta Tsetseniassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 5

Venäläistietojen mukaan Tsetseniassa alkoi joulukuun lopulla uusi homovainojen aalto. Kahden ihmisen väitetään kuolleen pidätyksiin liittyvien pahoinpitelyiden seurauksena.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kansalaisjärjestö LGBT-Network, joka toimii ainakin Moskovassa ja Pietarissa, kertoi Tsetsenian uusimmista tapahtumista perjantaina. Tämän viikon maanamtaina tietoja tarkennettiin. Joulukuun lopulta alkaen Tsetseniassa ainakin 40 henkilöä on vangittu, koska heitä on epäilty homoiksi tai transihmisiksi. Vangittujen joukossa on ollut myös naisia. LGBT-Networkin mukaan turvallisuusviranomaiset ovat suorittaneet pidätyksiä ja kiinniotetut on viety Argunin vankilaan. Argun oli pidätyskeskuksena myös vuoden 2017 pidätysaallon aikana. Argun sijaitsee n. 15 kilometriä pääkaupunki Groznyzta itään.

LGBT-Networkin tiedottaja ja ohjelmajohtaja Igor Kotšetkovin kertoi tällä viikolla, että pidätettyjä estetään kääntymästä oikeuden puoleen tai pakenemaan seudulta. Kaikki henkilöpaperit on takavarikoitu.

Riikalainen lehti Meduza kertoi maanantaina, että heidän saamien tietojen mukaan kuolleita olisi jopa 20. Pohjois-Ossetiasta Pariisiin paennut homomies on kertonut yksityiskohtia, joita hän on Tsetseniasta saanut. Venäläistietojen mukaan vainojen aalto alkoi, kun viranomaiset saivat kiinni netissä toimivan paikallisen homofoorumin administraattorin.

LGBT-Network avusti vuoden 2017 homovainon aikana homoja pakenemaan Tsetseniasta. Yli 150 ihmistä on autettu pakenemaan. Paenneiden joukossa on ollut myös vainottujen omaisia ja tapahtumien silminnäkijöitä. Paenneille etsittiin hätämajoituksia Moskovasta ja Pietarista ja jotkut pääsivät pakenemaan läntiseen Eurooppaan. Mm. Kanada ja Saksa myönsivät humanitaarisia viisumeita.

Riippumaton venäläinen lehti Novaja Gazeta kertoi ensimmäisenä vuoden 2017 homovainoista. Nytkin Novaja Gazeta kertoi viime viikolla Tsetseniasta tulleesta nimettömästä varoituksesta. Siinä paikallisia HLBTIQ-ihmisiä kehotettiin mahdollisimaan nopeasti pakenemaan Tsetseniasta.

Tsetsenian presidentin tiedottaja torjui puheet homovainoista venäläisissä lehdissä. Näin tapahtui myös vuonna 2017. Venäjän viranomaiset eivät ole tehneet mitään konkreettista lopettaakseen vainot.

(Lähteenä HLBTIQ-uutissivusto queer.de)

5 kommenttia

Yhäkö ortodoksi-kristitty Putin, hallintoseurakuntineen _valehtelee_, ettei Venäjällä muka vainota homoja ja muita seksuaali- tai sukupuolivähemmistöjä, vaikka Kreml antaa noitten vainojen vain jatkua tuolla, Venäjän osana olevassa Tsetseniassa.

Tuskinpa Suomen ulkoministerikään mitenkään tuohon kansanryhmän vainoon reagoi.