Miss Universum -kisoihin osallistunut transsukupuolinen Angela Ponce Espanjasta ei sijoittunut 20 parhaan joukkoon

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 1
Espanjaa Miss Universum 2018 -kilpailussa edustanut Espanjan Angela Ponce (kuva: Splashnews.com / Lehtikuva)

Espanjasta, Sevillan Pilasista kotoisin oleva Angela Ponce on Miss Universum -historian ensimmäinen transsukupuolinen kilpailija. Poncen veikattiin menestyvän kilpailussa hyvin, mutta lopulta hän ei sijoittunut 20 parhaan joukkoon. 

Ponce ei ilmaissut pettymystään sijoittumattomuuteensa. Hän on todennut henkilökohtaisen kruununsa olevan mahdollisen vaikutuksensa asioiden kehittymiseen.

Poncen osallistumine kilpailuun on myös aiheuttanut kritiikkiä. Kilpailijoista Poncen osallistumista on vastustanut erityisesti Kolumbian Valeria Morales.

Kaikkiaan Miss Universum -titteliä tavoitti 94 kilpailijaa. Vuoden 2018 Miss Universumiksi valittiin Filippiinien Catriona Gray. Suomen edustaja Alina Voronkova ei yltänyt 20 parhaan joukkoon.

Iältään 27-vuotias Ponce on kilpailun vanhimpia osallistujia. Osallistujien on oltava iältään 18-28-vuotiaita. Avioituneet tai synnyttäneet eivät voi osallistua kilpailuun. Transnaisten osallistuminen sallittiin Miss Universum -kilpailuun vuonna 2012 tehdyllä päätöksellä.

1 kommenttia

Hänhän oli siis ensimmäinen tuon kisan loppukilpailuun osallistunut transsukupuolinen, mutta tuon kisan kansallisiin karsintakisoihin on toki osallitunut transsukupuolisia. Ensimmäisenä kait Kanadassa 2012 Jenna Talackova.
Tuo kisahan on ainakin aikaisemmin ollut Donald Trumpin omistuksessa.