Transnaisille avautuu pääsy missikisoihin

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 3

Sukupuolenkorjausprosessin läpikäyneet transnaiset saavat ensin vuoden alusta lukien osallistua Miss Universum -kilpailuun. Tiistaina julki annettu päätös on peruja kohusta, joka syntyi, kun kanadalaiselta sukupuolensa korjanneelta missikandidaatilta evättiin pääsy Kanadan missikisaan.

Kanadalainen Jenna Talackova hylättiin Miss Canada -kilpailusta, koska kilpailuun saivat sääntöjen mukaan osallistua vain "naisena syntyneet". Nyt 23-vuotias kaunotar on passiinsa merkityn sukupuolen mukaan nainen. Hän on tuntenut itsensä naiseksi nelivuotiaasta lähtien. Hän aloitti hormoonihoidot 14-vuotiaana ja korjasi sukupuolensa lopullisesti 19-vuotiaana.

Miss Universum -organisaation omistaja Donald Trump käytti 2.4. valtaansa palauttamalla Talackovan ehdolle kilpailuun. Tästä huolimatta tilanne ei Talackovan mukaan ollut selvä ja hän vaati Trumpia perumaan vaatimuksen "naisena syntymisestä". Kunkin maan missikisan voittaja edustaa maataan Miss Universum -kilpailussa, ja mahdollinen voitto kotimaassa olisi voinut aiheuttaa uusia epäselvyyksiä. Talackova halusi asiasta virallisen päätöksen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tiistaina Miss Universum -organisaatiossa julkistettiin päätös, jonka perusteella sukupuolenkorjausprosessin läpikäyneet voivat tulevaisuudessa osallistua kilpailuun.

out.com: Miss Universe To Allow Trans Women as Competitors
glaad.com: Miss Universe announce policy change to allow transgender women
www.missuniverse.com

3 kommenttia

Hieman ristiriitainen uutinen, koska siinä samalla hyväksytään kauneuskirurgiset toimenpiteet. Minusta rajan olisi saanut laittaa siihen, koska nyt luomunaisilla ei ole mahdollisuutta. Nyt voidaan koko keho muuttaa toisenlaiseksi ja niin transsukupuolisilla tehdään. Seuraavaksi manipuloitu ulkonäkö määrittelee kauneusihanteen. Kun laitetaan rintaan proteesi, se ei paljoa valahda painovoimasta eikä lytisty.Kun pistetään poskiin implantti, se muuttaa koko ilmeen toisenlaiseksi. Leukaa feminisoidaan, ylähuulta korjataan jne.

Sitten nähdään kaksimetrisiä kapealanteisia ja isokätisiä naisia, joiden jalankoko on 45.
Sana on sukupuolta vaihtanut, ei korjannut (mihinka?)