Porin rippikoulukiista: Seta voi jatkossakin vierailla rippileireillä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Porissa syttyi marraskuun puolivälissä kiista siitä, voiko Seta vierailla rippileireillä. Rippikoulun uudessa paikallissuunnitelmassa oli mainittu yhtensä yhteistyötoimijana Seta, mutta se hermostutti konservatiivisempia edustajia, ja jotkut vaativat Setan vierailujen erityistä kieltämistä. Kirkkoherra päätti palauttaa seurakuntapastori Sofia Flinckin tekemän suunnitelman valmisteltavaksi uudelleen. 

Seurakuntaneuvosto hyväksyi uudelleen valmistetun suunnitelman yksimielisesti tiistaisessa kokokousessaan, kertoo Satakunnan Kansa. Uudelleen valmistellusta suunnitelmasta on poistettu maininta Setasta. Paikallissuunnitelma perustuu valtakunnalliseen malliin, jonka uusi versio tuli voimaan lokakuussa. 

Jatkossa rippikoulua suunnittelevat papit arvioivat itse, mitä yhteistyökumppaneita kulloinkin käytetään. Setakin voi olla tällainen taho, kertoo Satakunnan Kansalle Keski-Porin seurakunnan vt. kirkkoherra Hannu Tomperi. Seta on aiemminkin tehnyt vierailuja Porin rippikoiluleireillä. Vierailujen tarkoituksena on ollut laajentaa nuorten näkemyksiä ihmisyydestä.

Turun arkkihiippakunnan piispa Kaarlo Kalliala kertoo sähköpostihaastattelussa Ylelle, että Seta voi olla yksi mahdollinen vierailija rippikoululeirillä. Hänen mukaansa rippikoulun ohjaajat ovat parhaita arvioimaan, keitä kutsutaan rippikouluun vierailijoiksi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!