Homofobinen patriarkka Aleksei on kuollut

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 6

Venäjän ortodoksisen kirkon patriarkka Aleksei on kuollut tänään aamupäivällä. Hän johti kirkkoa vuodesta 1990 lähtien. Patriarkka oli yksi tärkeimmistä Venäjän homofobisen ilmapiirin luojista. Hän vahvisti kirkon ja valtion yhteistyötä, mutta henkilökohtaisella vaikutusvallallaan hän pyrki erityisesti levittämään yhteiskuntaan pappisvallan uskonnollisia arvoja. Homofobia oli vahvaa ja toisinaan erittäin aggressiivista.

Patriarkka oli mukana ajamassa homoille ja lesboille täydellistä mielenosoitus- ja kokoontumiskieltoa. Kun väkijoukot papit etunenässä hyökkäsivät gay-klubeille ja pride-osanottajien kimppuun, patriarkka ei koskaan sanonut sanaakaan väkivaltaa vastaan.

Patriarkka herätti huomiota Strassbourgissa viime vuonna homofobisilla mielipiteillään. Hän vertasi homofobiaa kleptomaniaan. Haastattelussa hän sanoi, että homot ovat sairaita ja poikkeavia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

*****

Ranneliikkeessä on useita uutisia, joissa mainitaan patriarkka tai pappiskunta homoja haukkumassa tai jahtaamassa.

6 kommenttia

Eilen illalla Moskovassa oli radikaalien mielenosoitus, jossa vastustettiin uskonnollisen miliisin perustamista. Novopushkinskomin puiston mielenosoitukseen osallistui n. 20 henkeä. Ortodoksisen kirkon edustajat ovat esittäneet uskonnollisen miliisin perustamista. Siihen voisivat liittyä mtyön muslimit, juutalaiset ja buddhistit.

Radikaaliryhmä vastustaa yhteiskunnan klerikalisoitumista. Se on uhka turvallisuudelle ja uskontojen väliselle rauhalle. Orthodoksiset druzhinniki-joukkiot ovat viime vuosina olleet hyvin aggressiivisia. Vuonna 2003 ortodoksiryhmät mm. tuhosivat "Warning religion"-näyttelyn. Vuosina 2006 ja 2007 hyökättiin pride-tapahtumia vastaan. Ortyodoksien äärijoukiolla on ollut terrorismiin verrattavia menetelmiä. Vuonna 2006 hyökättiin Cherkizovskom-torille. 11 kuoli.

Seksuaaliset ja sukupuolivähemmistöt oavt yksi näiden joukkojen pääkohteista.

(Lähde: gayrussia)
Helsingin Sanomissa kerrotaan Aleksi II:n elämänvaiheista. Jutussa mainitaan myös, että sukupuolivähemmistöjä kirkko ei hyväksynyt. Aleksi arvosteli länttä homoille ja lesboille annettujen oikeuksien vuoksi ja kuvaili homoja syntisiksi sairaiksi. Eurooppalainen sivilisaatio on uhattuna, jos kristillisestä etiikasta luovutaan, hän katsoi. Näin HS.

Sitä ei uutisissa kerrota, että vuodesta 1958 lähtien hän toimi salanimellä Drosdow KGB:n agenttina ja selvitteli epäneuvostoliittolaisia virtauksia papiston keskuudessa. Uraa tämä vaihe ei kuitenkaan haitannut.
(Welt 1995)