Homofobinen patriarkka Aleksei on kuollut (juttukommentit)

  • 1 / 6
  • vaeltaja2006
  • 5.12.2008 15:47
Eilen illalla Moskovassa oli radikaalien mielenosoitus, jossa vastustettiin uskonnollisen miliisin perustamista. Novopushkinskomin puiston mielenosoitukseen osallistui n. 20 henkeä. Ortodoksisen kirkon edustajat ovat esittäneet uskonnollisen miliisin perustamista. Siihen voisivat liittyä mtyön muslimit, juutalaiset ja buddhistit.

Radikaaliryhmä vastustaa yhteiskunnan klerikalisoitumista. Se on uhka turvallisuudelle ja uskontojen väliselle rauhalle. Orthodoksiset druzhinniki-joukkiot ovat viime vuosina olleet hyvin aggressiivisia. Vuonna 2003 ortodoksiryhmät mm. tuhosivat "Warning religion"-näyttelyn. Vuosina 2006 ja 2007 hyökättiin pride-tapahtumia vastaan. Ortyodoksien äärijoukiolla on ollut terrorismiin verrattavia menetelmiä. Vuonna 2006 hyökättiin Cherkizovskom-torille. 11 kuoli.

Seksuaaliset ja sukupuolivähemmistöt oavt yksi näiden joukkojen pääkohteista.

(Lähde: gayrussia)
  • 2 / 6
  • vaeltaja2006
  • 6.12.2008 9:57
Helsingin Sanomissa kerrotaan Aleksi II:n elämänvaiheista. Jutussa mainitaan myös, että sukupuolivähemmistöjä kirkko ei hyväksynyt. Aleksi arvosteli länttä homoille ja lesboille annettujen oikeuksien vuoksi ja kuvaili homoja syntisiksi sairaiksi. Eurooppalainen sivilisaatio on uhattuna, jos kristillisestä etiikasta luovutaan, hän katsoi. Näin HS.

Sitä ei uutisissa kerrota, että vuodesta 1958 lähtien hän toimi salanimellä Drosdow KGB:n agenttina ja selvitteli epäneuvostoliittolaisia virtauksia papiston keskuudessa. Uraa tämä vaihe ei kuitenkaan haitannut.
(Welt 1995)
  • 3 / 6
  • Olli Stålström
  • 6.12.2008 22:27
Patriarkka Aleksein lausunto Strasbourgissa on malliesimerkki siitä, miten amerikkalaisen uskonnollisen oikeiston vihapropaganda kierrätetään ja otetaan uusiokäyttöön entisten kommunistidiktaattorien taholta.

Ajatuksen homouden ja kleptomanian yhteydestä esitti alunperin konservatiivinen republikaanisenaattori Trent Lott. Hän sai lausuntonsa johdosta paljon kritiikkiä Yhdysvalloissa. Jopa gayrepublikaanien (Log Cabin Republicans) taholta esitettiin kritiikkiä kleptomaniaspekulaatioita kohtaan:

http://www.gaypatriot.net/2006/05/04/trent-lott-kleptomaniac/
  • 4 / 6
  • Olli Stålström
  • 6.12.2008 22:42
Karmea esimerkki amerikkalaisen uskonnollisen eheytysideologian käytöstä uuden Itä-Euroopan kristillis-psykoanalyyttisen vihaideologian palveluksessa on Puolan tilanne. Tässä esimerkki siitä, miten entiset kommunistodiktaattorit hakkaavat homoja tänään psykoanalyyttisen teorian avulla [tarkemmin vanhentuneen kylmän sodan psykoanalyysin (Bergler-Rado-Bieber)].

http://findarticles.com/p/articles/mi_hb3491/is_/ai_n29323355

Huolestuttava tuossa artikkelissa on se, että Puolan äärioikeistossa uhotaan, että homot on tapettava keskitysleireissä. Tämä saa minut nousemaan uudelleen barrikaadeille. Tulen kohta elämäkertablogissani kohtaan, jossa kerron käynnistäni Buchenwaldin keskitysleirissä, josta tein artikkelin Seta-lehteen miten kymmeniä tuhansia homoja kaasutettiin ja poltettiin uuneissa pelkästään seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi: http://ranneliike.net/blogi.php?nick=Olli%20St%E5lstr%F6m
  • 5 / 6
  • vaeltaja2006
  • 16.1.2009 16:21
Metropoliitta Kirill outattiin


Gayrussia-sivusto kertoo tänään, että venäläinen (ääri)kansallinen Wladimir Kvachkov outtasi metropoliitta Kirillin. Hän kutsui Kirilliä Sodoman ja Gomorran metropoliitaksi. "Voitteko kuvitella, että kirkon johtomies on hintti. Näin se on nyt meillä."

Pakko-outtausta harrastettiin 1970- ja 80-luvuilla Englannissa ja Saksassa. Esim. saksalainen filmiohjaaja Rosa von Praunheim outtasi kaapissa olleita tunnettuja henkilöitä. Samoin toimi englantilainen gay-aktivisti Peter Tatchell.

Metropoliitta Kirill on lausunut erittäin jyrkkiä näkemyksiä homoja vastaan. Nyt hänet outtasi toinen homofobi eli äärikansallinen. Jo 2000-luvun alkupuolella Radio Kanal Russian lähetyksessä kyseltiin, miksi Kirill niin vahvasti tuomitsee homot, vaikka ilmiö on yleinen pappien ja munkkien parissa.

Onko tässä nyt kyse valtataistelusta? Venäjän kirkon patriarkka kuoli viime vuoden lopulla ja nyt alkaa taistelu patriarkan paikasta

(Gay Russia)
Jospa tämä käynnistäisi "homokeskustelun" Venäjällä? Yleensähän erilaiset skandaalit ovat toimineet keskustelun herättäjinä.