New York Times: Trumpin hallinto pyrkii määrittelemään transsukupuolisuuden olemattomaksi asiaksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 3

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin hallinto suunnittelee sukupuolisuuden säätämistä tilaksi, jossa juridinen sukupuoli määritellään sukuelimien perusteella syntymähetkellä. 

Asiasta kertoi sunnuntaina the New York Times, viitaten käsiinsä saamaan hallituksen muistioon. Muistion mukaan sukupuoli olisi joko mies tai nainen, määräytyisi syntymähetkellä sukuelimien perusteella ja olisi muuttumaton. Juridista sukupuolta ei voisi myöhemmin korjata ilman geenitestillä saatuja todisteita.

Tieteen nykykäsityksen mukaan myös transsukupuolisuudella on biologinen perusta: aivojen sukupuolittuminen sikiöaikana on vastaavanlainen ilmiö kuin esimerkiksi ulkoisten sukuelinten sukupuolittuminen, ja tietyissä tapauksissa sukupuolittuminen tapahtuu eri tavoin.

New York Timesin paljastama muistio on tuonut ihmisiä osoittamaan mieltään kaduille ja käynnistänyt vilkkaan keskustelun sosiaalisessa mediassa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Trumpin hallinnon ajama tulkinta sukupuolesta kumoaisi transsukupuolisten asemaan Barack Obaman presidenttikaudella tehdyt parannukset.

Yhdysvalloissa on käyty pitkään kiistaa transsukupuolisten henkilöiden kohtelusta. Esimerkiksi transsukupuolisen henkilön oikeus palvella asevoimissa on erityisesti ollut Trumpin hallinnon kohteena. Myös transsukupuolisen henkilön oikeus käyttää itselleen paremmin sopivaa julkista käymälää on ollut keskustelun kohteena. Demokraatit puolestaan ovat ottaneet marraskuun välivaaheilin aiheeksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä syrjinnältä suojaavien lakien säätämisen koko liittovaltion alueelle.

3 kommenttia

Johan tuo oli aavistettavissakin että Trumpin umpi-kristillinen hallinto pyrkii toteuttamaan republikaanipuolueen 2016 kesän puoluekokouksessa laatimaa viimeisintä raamattu-vetoista puolueohjelmaa:
http://www.presidency.ucsb.edu/ws/index.php?pid=117718

Osansa toki voi olla silläkin että Trumpia ehkä pännii se, että mielitiettynsä Iran kustantaa valtion toimesta trans-sukupuolisten sukupuolenkorjaushoitoja ja -leikkauksia - ja Trumpin hallinto haluaa olla poikkeavampi.
Trump on pelottava kaikin puolin, koska hänen tietämättömyytensä vaikuttaa kaikkeen ja koko hallinto on helisemässä hänen kanssaan. Ikinä tulla valitsemaan uudelleen, se on aivan varma ja hän itsekin arvaa sen. Tästä oli dokkari, jonka katsoin. Trump on esimerkki miten korruptoitunut USA on. Kauhea maa. En ymmärrä, miksi tällaista maata yleensäkään ihannoidaan, koska siellä ei ole mitään sellaista.

Hyvä esimerkki myös siitä miten konservatiivinen politiikka huonontaa meidän yhteiskunnallista tilaa ja se jos mikä kasvattaa hyvinvointivajetta. Seuraukset ovat kauheat.