HeSeta ry:n projekti yhdistyksen nimen muuttamiseksi jatkuu

  • Uutinen
  • Yleiset
  • Sami Mollgren

HeSeta ry:n projekti yhdistyksen nimen muuttamiseksi jatkuu. Yhdistyksen jäsenet saavat äänestää viidestä ehdotuksesta. Nimenmuutoksesta päättää 29.11.2018 järjestettävä syyskokous.

Asiasta kerrotaan yhdistyksen verkkosivuilla.

Keväällä 2018 järjestetyssä nimenmuutostyöpajassa valittiin viideksi jatkoon menijäksi syksyllä 2017 äänestettävänä olleen Helsinki Pride Yhteisö -vaihtoehdon lisäksi Helsinki Rainbow, Pride Helsinki, Pride Together ja Uudenmaan Seta. Yhdistyksen jäsenet saavat lokakuun aikana äänestää viidestä ehdotuksesta.

Nimenmuutoksesta päättää 29.11.2018 järjestettävä syyskokous siten, että ensin jäsenäänestyksen voittaja ja hallituksen esittämä Helsinki Pride Yhteisö -nimi ovat vastakkain. Sen jälkeen äänestetään siitä, vaihdetaanko yhdistyksen nimi vai ei. Nimenmuutos edellyttää 3/4 äänioikeutetun kokousedustajan kannatusta.

Yhdistyksen hallitus perustelee nimenmuutosta ja Helsinki Pride Yhteisö -nimeä sillä, että Helsinki Pride -viikon rooli yhdistyksessä on kasvanut huomattavasti, ja uuden nimen myötä tavoitteena on sitoa Helsinki Pride vahvemmin tukemaan yhdistyksen ympärivuotista vaikuttamistyötä ja varainhankintaa.

Helsinki Pride Yhteisö -nimi on saanut kritiikkiä esimerkiksi siitä, että se ei ole hyvää suomen kieltä.

HeSeta ry:n hallitus esitti syksyn 2017 syyskokoukselle yhdistyksen nimen muuttamista Helsinki Pride Yhteisö ry:ksi, mutta esitystä ei hyväksytty. Asiasta äänestettiin kokouksessa äänin 17 puoltavaa ja 5 vastustavaa. Sääntömuutoksen hyväksyminen edellyttää kolmen neljäsosan määräenemmistöä. Vastaesityksessä esitettiin, että nimeä ei muuteta, mutta perustetaan työryhmä, joka valmistelee vuoden 2018 aikana nimenmuutosta.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!