Saksassa populistipuolue AfD esittää tasa-arvoisen avioliiton hylkäämistä, Suomessa perussuomalaiset ovat rauhoittuneet homoasioissa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 8
Populistipuolueen AfD:n uusin juliste paikallisvaaleihin. Perheissä on tulevaisuus. Isä, äiti, lapset.

Saksassa populistipuolue AfD:n vaatimuksesta keskustellaan parlamentissa sukupuolineutraalin avioliiton perumisesta lokakuun 11. päivänä. Homoavioliitot hyväksyttiin vuosi sitten. Suomessa monta kiihkeää homoliittojen vastustajaa on siirtynyt Sinisiin.

Saksassa AfD:n vaatima parlamenttikeskustelu käydään kolme päivää ennen Baijerin ja kaksi viikkoa ennen Hessenin maapäivävaaleja. Populistipuolue AfD tarjoilee lakiesityksen, jossa sukupuolineutraalien avioliittojen solmiminen lopetettaisiin. Lyhyesti sanottuna: homoavioliitot kiellettäisiin.. AfD:n esitys parlamentille ei ole vielä valmis, mutta jo lähes vuosi sitten yksi AfDn johtohahmo esitti lakiluonnoksen facebookissa.

AfD:n perusteluna on, että nykyinen laki ja siinä oleva tasa-arvoinen avioliitto (Saksassa Ehe für alle, avioliitto kaikille) on vastoin maan perustuslakia. Jo pari viikkoa sitten Mecklenburg-Vorpommernin osavaltion maapäivillä vaadittiin, että osavaltio valittaa avioliittolaista perustuslakituomioistuimeen. Muut puolueet eivät siihen suostuneet.

Ensimmäiset kommentit parlamentista ovat torjuvia: nyt AfD näyttää ilkeimmät kasvonsa ja haluaa askeleita taaksepäin. Sanotaan myös, että AfD ei huomioi yhteiskunnallisia tosiasioita ja solidaarisuutta, jota samaa sukupuolta olevat parit kokevat Saksassa.

Puolueen nimi AfD tarkoittaa: Vaihtoehto Saksalle. AfD mainostaa itseään perheitä tukevana puolueena. Perheen muodostavat isä, äiti ja lapset.

Perussuomalaiset rauhoittuneet, ”homovastaiset öyhöttelijät” siirtyivät Sinisiin

Viime marraskuussa (2017) Ilkka-lehdessä kerrottiin, että kaksi perusuomalaista paikallispoliitikkoa erosi Perussuomlaisista ja yksi syy oli ”perussuomalaisten homoviha”. Puheenjohtaja Halla-aho kummasteli, että ”homovastaisella öyhötyksellä eniten kunnostautuneet hahmot (kuten kansanedustajat Timo Soini ja Pentti Oinonen) ovat loikanneet sinisiin ja sukupuolineutraaliin avioliittolakiin avoimen myönteisesti suhtautuneet edustajat (kuten Arja Juvonen ja Ville Tavio) ovat jääneet perussuomalaisiin”. Perussuomalaisissa vastustetaan samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta, mutta asia ei ole poliittisesti keskeinen. Tiukka homoavioliittojen vastustaja Mika Niikko on jäänyt Halla-ahon perussuomalaisiin.

Timo Soinin aikana asia oli keskeinen. Ennen puolueen hajoamista Soinin johtamana annettiin Tiina Elovaaralle, Juvoselle ja Taviolle varoitus, koska he eivät puoltaneet eduskunnassa sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamista ajavaa kansalaisaloitetta (Iltalehti, joulukuu 2017). Nyt Soinin huomion kohteena on aborttikysymys .

8 kommenttia

Abortin ohella Timo Soinin (sin) huomion keskipistettä kiertävä asia on translakikysymys. Molemmissa hän suurilta osin (roomalaiskatolisen) uskonnollisen vakaumuksensa vuoksi on samoilla linjoilla KD:n kanssa. Soini ei kuitenkaan ole translakiuudistuksen suhteen ollut viime aikoina kovin äänekäs. Hänen ei tarvitse, koska hän hiljaisestikin pystyy estämään asian etenemisen ( https://ranneliike.net/uutiset/13361/soini-translaki-ei-taman-hallituksen-aikana-etene ). Toisinaan "plokissaan" on sukupuolen moninaisuuden ymmärtämättömyyteen viittaavia pulpahduksia.
Kyllä persuilla hlbtiq-ihmisoikeuksien vastustusta on, koska kyseisessä puolueessa on korostuneen paljon helluntailais-kristillisyyteen suuntautuneita, helluntailaisen Mika Niikon lisäksi.

Halla-ahon omakin kanta taisi olla vastustava, taannoisissa vaaligallupeissa.
Sen lisäksi Halla-ajo suhtautuu kiihkoisen vastahankaisesti uskontojen vainoamien hlbtiq-turvapaikanhakijoiden auttamiseen.

AfD:llä vaikuttaa olevan niin ideologiapohjaa sieltä radikalisoituneen ääri-kristillisestä natsismista, että jos valtaan pääsisivät, taitaisi hlbtiq-kirjallisuuden tuhoaminen ja hlbtiq-paikkojen sulkeminen ja hlbtiq-ihmisten keskitysleirittäminen liki uhata taas.
Siitä edelliskerrasta on sentään vain vain varsin lyhyt aika, vajaat 80 vuotta, kun swastika-ristien aika oli. Kummallista että AfD on ääri-islam-vastainen, vaikka sen omat aatteet ovat kuitenkin niin samansuuntaisia, saman abrahamikko-kolikon toiselta, kristilliseltä puolelta.