Entinen NHL-kiekkoilija drag queen -kilpailussa yhdenvertaisuuden puolesta

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren
Georges Laraque vuonna 2016 (kuva: Connor Mah / CC BY-SA 3.0)

Georges Laraque osallistui Kanadassa Montreal Pride -tapahtumaan ja voittoisasti sen julkisuuden henkilöille järjestettyyn drag queen -kilpailuun.

Laraque kertoi lähteneensä pride-tapahtumaan mukaan, koska monet ihmiset yhä kärsivät monenlaisesta syrjinnästä vain seksuaalisen suuntautuneisuutensa vuoksi. Haitilaistaustainen Laraque kertoo myös, ettei rasistinen syrjintä eroa seksuaaliseen suuntautuneisuuteen liittyvästä syrjinnästä.

Hän toteaa tällaisessa tapahtumassa mukana olemisen olevan keino esittää tukensa.

- On mahdotonta ymmärtää, että yhä vuonna 2018 joudumme taistelemaan homofobiaa vastaan.

Lisäksi hän on kertonut aina halunnut kokeilla tällaista.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Laraque päätyi valitsemaan kilpailuun asukseen yli 1 000 euron arvoisen valkean häämekon. Hän joutui käyttämään sandaaleja, koska saatavilla ei ollut riittävän isoja korkokenkiä. Pituutta Laraquella on 191 senttiä ja painoa 110 kiloa.

Meikistä vastasi paikallinen Miss Butterfly -nimellä tunnettu drag-tähti Johnny Naoufal.

Saamansa voittosumman Laraque lahjoitti Montrealin hlbti-järjetölle.

NHL-uransa aikana Laraque edusti Monreal Canadiensiä, Pittsburgh Penguinsia, Phoenix Coyotesia ja Edmonton Oilersia. Hän oli mukana kaikkiaan 695 runkosarjaottelussa. Lempinimellä “the Rock” tunnettua Laraqueta on pidetty yhtenä NHL:n pahimmista tappelijoista, ja hän istui 14-vuotisen kiekkouransa aikana jäähyaitiossa kaikkiaan 1 126 minuuttia.

Kiekkouransa jälkeen nyt 41-vuotias Laraque on ollut aktiivinen yhteiskunnallisissa kysymyksissä. Hän on kritisoinut esimerkiksi eläinten kohtelua lihateollisuudessa ja puhunut yhdenvertaisuuden puolesta. Laraque vaikuttaa paikallisessa vihreässä puolueessa.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!