Huumetusina Helsingin käräjäoikeudessa – mukana Jari Sillanpää

  • Uutinen
  • Yleiset
  • vaeltaja2006
  • 8
Jari Sillanpää saapui Helsingin oikeustaloon aamulla juuri ennen oikeudenkäynnin alkua.

Helsingin oikeustalossa aamulla media kameroineen odotti Jari Sillanpäätä. Kun muut huumerikoksista syytetyt tulivat huppareihin kätkeytyneinä, Jari hymyili ja vastaili medialle. Syytettynä huumeoikeudenkäynnissä on 12 henkilöä.

Oikeudenkäynnin alkaessa kuvaajat saivat ottaa kuvia. Huomio keskittyi tietenkin Jari Sillanpäähän. Ensimmäinen tunti käytettiin syyteasiakirjan läpikäyntiin: keitä syytetään ja mistä rikoksista. Oli useita, jotka olivat vain ostaneet pienen määrän huumeita eikä muuta. Heidän osaltaan oikeudenkäynti pyritään saamaan loppuun jo tänään. Ne, jotka riitauttivat syyttäjän tiedot ja ostomäärät ja jotka ovat myyneet edelleen huumeita, jatkavat oikeudessa vielä perjantaina.

Huonoimmassa asemassa on pääsyytetty, joka hankki huumeet Bankokista ja Hollannista. Syyttäjä arvioi myydyn tavaran hinnaksi hieman yli 100 000 euroa. Kyse on pääasiassa bilehuumeesta, metamfetamiinista, jonka käyttöannos on 0,03 grammaa. Se on äärimmäisen vaarallinen huume, koska väärä annostelu johtaa nopeasti kuolemaan. Huumeiden hankkija myi huumeet oman kertomuksensa mukaan 0.7 gramman erinä. Hinta on ollut 200 euroa erältä.

Ennen puolta päivää ilmoitettiin, että Jari Sillanpäälle vaaditaan vuosi vankeutta ehdollisena. Tuomio tulee 17. elokuuta 2018.

Ensimmäisellä tauolla Sillanpää antoi aulassa haastattelun, joka luultavasti teki ison vaikutuksen kaikkiin paikalla olijoihin. Sillanpää avasi omaa yksityisyyttään. Hän ei ole käyttänyt huumeita neljään kuukauteen.

Jari Sillanpään haastattelun voi katsoa vaikkapa tästä Yle Areenan linkistä (napsauta tätä tekstiä)

Metamfetamiini tunnetaan esim. Berliinissä ”klubihuumeena”. Tähän mennessä oikeudenkäynnissä ei ole millään tavalla tullut esiin, että helsinkiläiset yökerhot olisivat millään tavalla olleet tässä tapauksessa huumeiden myyntipaikkoina. Tilaukset on tehty WhatsApp-pikaviestisovelluksella ja tekstiviestein.

Koko huumevyyhti paljastui, kun Jari Sillanpää joutui kaksi kertaa alkuvuodesta 2018 poliisin haaviin: ensin autolla ajo huumeiden vaikutuksen alaisena, sitten hänen palatessaan Bankokin matkalta matkalaukusta löytyi 0,7 grammaa metamfetamiinia. Poliisi selvitti nopeasti myyntiverkoston.

8 kommenttia

Tosi erikoista, että hänen mielestään ei mitään tuomiota saisi tulla. Lesoilua minusta esittää, että on käyttö hallinnassa ja mielestäni pettää itseään. Aine vaikuttaa suoraan aivoihin ja voi olla että itkeskely on käytön seurausta. Vaikea puuttua jos on kaksi, jotka yhdessä käyttää. Minusta Sillanpää on aika kovanaama ja välinpitämätön: senhän todistaa rattijuopumus. Nyt hänellä on sanottavaa ja häntä pitää kuunnella. Miksi? Varmaan siksi, että se on yksityisasia jos omaan käyttöön. Tätä moni alkoholisti jankuttaa, että " mä saan tehdä, mitä mä haluan" Mutta kun se ei ole koskaan niin, vaan he rummuttavat ja houkuttelevat myös muita käyttämään, etteivät olisi silmätikkuina esillä. Viinaakin juodaan juhlissa ja kapakoissa bilemielessä...Moni alkoholisti esittää itseään mielellään uhrina jne, mutta he ovat kovasti manipuloimassa ympäristöä, missä liikkuvat: toisten pitää muuttua ja tanssia heidän pillinsä mukaan, vaikka kysymyksessä on paha itsetuhoinen kierre menossa. Kyllä viattomia pitää suojella pahuudelta. Narkomaaniympyrät ovat todella pahoja. Sitten kun velkaantuu, on henki uhattuna eikä armoa anneta. sitten on tämä itse huume, joka on myös vaarallinen. Siihen voi kuolla milloin tahansa.